Nagyvilág

Bizarr kisfilmmel traktálta az amerikai elnök Kim Dzsongunt

Két férfi, két vezető, egy végzet!

Számos helyen, számos szempontból kielemezték már Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető szingapúri találkozóját, de érdemes szót ejteni arról a bizarr kisfilmről is, amit a Euronews szúrt ki a találkozón.

Felidézik: Donald Trump az idő szűkére hivatkozott, amikor megkérdezték, hogy a Kim Dzsongunnal kötött megállapodásba miért nem foglaltak garanciát arra, hogy a nukleáris leszerelés ellenőrizhető és visszafordíthatatlan lesz, és miért nem esett szó a Dél-Koreával kötendő békéről.

Az viszont belefért az időbe, hogy Trump egy négyperces hatásvadász kisfilmet mutasson be az észak-koreai vezetőnek és kíséretének, amelyben a hollywoodi mozielőzetesek stílusában hangzanak el olyan fellengzős kijelentések, mint

Két férfi, két vezető, egy végzet. Történet egy különleges pillanatról, amikor egy ember vissza nem térő lehetőséget kap. Mit választ? Éleslátásról és vezetői képességről tesz tanúbizonyságot… vagy nem?

A vásznon pörgő képkockákon Észak-Korea lehetséges jövőjét is megmutatták, felhőkarcolókkal, dodzsemekkel, gyors hajókkal, drónokkal és ananásszal. Igen, ananásszal.

Trump azt mondta, a kisfilm, ami úgy ábrázolja őt és Kim Dzsongunt, mint akik a világ jövőjéről döntenek, tetszett az észak-koreai vezetőnek, és egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy propagandisztikusnak tűnne.

(Fotó: AFP PHOTO / POOL / Anthony WALLACE)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik