Nagyvilág

Csak akkor hallgat Trump szexbotrányáról, ha az elnök lemond

Persze ez csak játék... vagy mégsem? A Saturday Night Live új szkeccsében az egykori pornós Stormy Daniels Trump lemondását követeli.

Hónapok óta hangos az amerikai és a világsajtó Donald Trump évekkel ezelőtti állítólagos ügyéről, miszerint még nem elnökként, ám már Melania férjeként egyéjszakás kalandja volt a Stormy Daniels néven egykor felnőttfilmesként dolgozó Stephanie Clifforddal. A botrányt fokozza, hogy Daniels azt állítja, annak idején komoly pénzt ajánlottak érte, ha hallgat a dologról, a mérleg másik serpenyőjébe pedig jutott némi fenyegetőzés is, ha mégis beszélne. Stormy Daniels most a Saturday Night Live szkeccsében mondta el, mi lenne a valódi ára a hallgatásának: Trumpnak le kell mondania.

Persze ez csak játék: a talkshow-ban rendszeresen dolgoznak fel közéleti témákat kis jelenetekben, most éppen Trump és Daniels ügye volt terítéken, az elnököt Alec Baldwin, Danielst pedig maga Daniels alakította, míg az elnök ügyvédjét, Michael Cohent, aki annak idején a hallgatási pénzt kifizette, Ben Stiller játszotta el. A szkeccsben Trump a maga lehengerlő stílusában arról érdeklődik, mi kellene ahhoz, hogy ez az egész ügy végre elüljön, ám a válasznak aligha örül: Daniels szerint le kellene mondania, akkor végre nyugton lehetne. Ami persze, csak poén, annak viszont találó: az biztos, hogy egy esetleges lemondás ténye messze jobban érdekelné a világsajtót, mint a drága pénzbe került pásztoróra. Íme a jelenet:

Daniels és Trump még 2006-ban voltak együtt, jóval azelőtt, hogy Trump elnöki aspirációi felmerültek volna, ám a választások előtt ügyvédje gondosan igyekezett eltakarítani a kampány sikerére jó eséllyel negatívan ható liezon nyomait: 130 millió dollárnyi hallgatási pénzt adott Danielsnek, ha pedig ez nem lett volna elég, még meg is fenyegették. Trump tagad, elmondása szerint semmit nem tudott az esetről, ugyanakkor új ügyvédje, Rudy Giuliani állítása szerint az elnök visszafizette Cohennek a 130 milliót. Cohen irodáját egyébként nemrégiben szövetségiek kutatták át bizonyítékokat keresve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik