Nagyvilág

Trumpnak 130 ezer dollárt ért az egyéjszakás kaland

Az amerikai elnök megtérítette ügyvédjének a hallgatási pénzt.

Michael Cohen ügyvéd korábban 130 ezer dollárt (több mint 34 millió forintot) fizetett a korábban Donald Trumppal egyéjszakás kalandba keveredett Stormy Daniels pornószínésznőnek a hallgatásáért.

Rudy Giuliani New York volt polgármestere, aki a minap csatlakozott az elnök jogászaihoz a Fox News amerikai hírtévének azt mondta, a kifizetés tökéletesen jogszerű, az összeget nem kampánypénzből fedezték.

Olyan tényt közlök önökkel, amelyet eddig nem ismertek. Nem sértették meg a kampányfinanszírozásra vonatkozó törvényeket.

Szerinte Trump több hónap alatt, részletekben térítette meg az összeget. Az elnök eddig tagadta, hogy bármi köze lett volna Michael Cohen akciójához.Giuliani az interjú után a Washington Post című lapnak azt mondta, egyeztetett az elnökkel a visszatérítés nyilvánosságra hozásáról, állításai sem mondanak ellent Trump korábbi kijelentéseinek.

Az elnök valószínűleg nem tudott Cohen lépéséről, amikor az egész megtörtént. Az ügyvéd a választási kampány idején 130 ezer dollárt utalt át a Stormy Daniels néven ismert pornószínésznőnek (Stephanie Clifford), aki a hallgatási pénz dacára kitálalt, mert a titoktartásra vonatozó egyezségen nem szerepelt Trump aláírása.

Stormy Daniels: Megfenyegettek, hogy hagyjam békén Trumpot
A pornószínésznő szerint fizikai erőszakra is utaltak, miután ki akarta teregetni szexuális kapcsolatát a későbbi elnökkel.

A nő további anyagi kártérítésért is pert indított. Cohen elismerte, hogy a pénzt átutalta a nőnek, de azt nem árulta el, miért. Az ügyvéd ellen törvénytelen kampányfinanszírozás gyanújával nyomozást indítottak.

Trump ügyvédje egy hűséges pitbull, de most ő is gazdijára támadhat
Az amerikai elnök látszólag teljesen be van ijedve, hogy sokat tudó ügyvédje hátba támadja, és kitálal az ügyészeknek. Van is oka az aggodalomra.
Trump lefeküdt egy expornóssal, ügyvédje lefizette, hogy hallgasson
Egy kisebb lakás árát fizették ki a korábban felnőttfilmesként dolgozó lánynak azért, hogy hallgasson.

Kiemelt fotó: Europress/AFP PHOTO/ POOL/Bullit Marquez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik