Nagyvilág

Konyhakéssel vágta le hétéves fia fejét egy amerikai anyuka

Az ápolónőként dolgozó 36 éves nőt tíz nappal korábban engedték ki egy kórház pszichiátriai osztályáról.

Emberölés vádjával tartóztattak le a helyi hatóságok egy New York államban élő 36 éves nőt, aki a beszámolók szerint egy nagypengéjű konyhakéssel lefejezte saját 7 éves fiát az otthonában – jelentette a helyi sajtó. A Sweden városában élő Hanane Mouhib múlt csütörtök este ölte meg gyermekét: először a hátába szúrta bele a konyhakést, majd olyan mélyen vágta át a torkát, hogy lefejezte – közölte a helyi rendőrség.

A rendőröket helyi idő szerint este 8 óra után hívták ki a házhoz, azzal, hogy egy nő öngyilkosságra készül. Amikor már úton voltak, újabb hívást kaptak, hogy siessenek, mert valaki megsérült. Amikor a rendőrök kiérkeztek, Mouhib egy konyhakéssel a kezében fenyegette őket.

A nőt elektromos sokkolóval és paprikaspray-el tették ártalmatlanná a rendőrök, akik ezután fedezték fel a 7 éves Abraham Cardenas lefejezett holttestét. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mi váltotta ki a gyilkosságot, és mi történt közvetlenül a gyerek megölése előtt.

A házban rajtuk kívül még hárman éltek: Mouhib férje, tízéves gyermekük, valamint egyikük anyukája. A rendőrség közlése szerint egyikük sem vett észre semmilyen fenyegető jelet, ami arra utalt volna, hogy a nő mire készülhet.

A rendőrök márciusban kétszer is jártak már a háznál. Először március 5-én kért tőlük segítséget a Mouhib, mentális problémái miatt. A rendőrök egy helyi kórházba vitték. Három nappal később a nő újra telefonált a segélyhívónak, jelezve, hogy nem érzi jobban magát. Akkor Rochester egyik kórházába vitték, ahonnan csak március 26-án engedték haza a pszichiátriai osztályon kapott kezelés után.

(A kiemelt képen Abraham Cardenas és Hanane Mouhib. Fotó: Monroe County Sheriff’s Department)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik