Nagyvilág

Lefejezte osztálytársát egy 15 éves fiú

Az amerikai kamasz áldozatai karjait is levágta. A megcsonkított holttestet két héttel később találta meg egy kutyáját sétáltató nő egy folyóparton.

Szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást egy 15 éves fiú ellen, aki a vád szerint leszúrta, majd megcsonkította egyik évfolyamtárást a massachusettsi Lawrence városában. Mathew Borges hétfői bírósági meghallgatásán kijelentette, nem bűnös az ellene felhozott vádakban – írta a helyi sajtó. A kiskorút felnőttként állítják bíróság elé, és előzetes letartóztatásban kell megvárnia a tárgyalását, miután hétfői meghallgatásán úgy döntöttek, hogy óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon.

Borgest szombaton tartóztatták le a 16 éves Lee Manuel Viloria-Paulino megölése miatt. Az áldozat megcsonkított holttestét csütörtökön találta meg egy kutyáját sétáltató nő, a Merrimack folyó partján. A fiú le volt fejezve, és karjai is le voltak vágva. A fejét a közelben találták meg. Azt nem lehet tudni, hogy karjai előkerültek-e – írta a KETV

A helyi ügyészség közlése szerint Viloria-Paulinót olyan brutálisan ölte meg gyilkosa, hogy 11 órán át tartó boncolás után tudták csak megállapítani a halál pontos okát.

A hatóságok jelentései szerint Borges november 18-án gyilkolta meg Viloria-Paulinót, akivel egy középiskolába járt. Mindketten másodikosok volt. A fiút azután tartóztatták le, hogy egy tanú a rendőrségnek elmondta: Borges elárulta neki, hogy „valami rosszat tett”, majd azt is, hogy „leszúrt és megölt egy srácot, akinek levágta a fejét”. A hatóságok azt nem közölték, hogy Borges miért ölte meg évfolyamtársát.

Borges a rendőröknek azt állította, hogy marihuánát szívni mentek le az áldozattal a folyópartra, és amikor elváltak egymástól, a fiú még élt.

Az áldozat családja közben azzal vádolja a rendőrséget, hogy semmit sem tettek gyermekük megtalálásra, miután bejelentették eltűnését, azt követően a november 18-ai este után nem tért haza, és bejelentették eltűnését. Anyja elmondása szerint a rendőrök úgy kezelték, mintha a fiú csak simán elszökött volna otthonról, és nem foglalkoztak felkutatásával.

Ezzel kapcsolatban a Boston Globe felhívta a figyelmet arra, hogy az massachusettsi jogszabályok szerint a rendőröknek körülményektől teljesen függetlenül kötelessége azonnal kutatást indítani minden egyes eltűnt kiskorú után. A lawrence-i rendőrség egyik tagja a Globe-nak elmondta: kollégái „kellemetlenségnek” tartják az eltűnt emberekről szóló bejelentéseket, és „hacsak nem egy nagyon kicsi gyerekről van szó”, az ilyen ügyek rendszeresen a kukába kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik