Nagyvilág

Gyerekei előtt fejezte le 21 éves feleségét egy texasi férfi

A levágott fejet a fagyasztóban találták meg a rendőrök.

Ötvenkét évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Texasban egy 24 éves férfit, miután bűnösnek vallotta magát felesége megölésében, akit gyermekeik előtt fejezett le otthonában – jelentette a helyi sajtó. Davie Dauzat tavaly augusztusban gyilkolta meg nejét, alig két órával azután, hogy rendőrök jártak a család Bellmead városában található otthonában.

A rendőrséget Dauzat bátyja kérte meg arra, hogy nézzenek rá testvérére, mert aggódok jóléte miatt. A családot meglátogató rendőrök jelentése szerint akkor semmi nem utalt arra, hogy bármi probléma lenne, mindketten nyugodtnak tűntek, és nem értették, miért mentek ki hozzájuk a rendőrök.

Két órával a rendőrök távozása után Dauzat testvére újra telefonált, közölve a rendőrökkel, lehet, hogy öccse megölte a nejét. Amikor a rendőrök visszamentek, a férfi ajtót nyitott nekik, majd azonnal be is csukta azt. A rendőrök elmondása szerint úgy tűnt, hogy ruhája és teste véres, ezért kiürítették a környéket, majd végül sikerült rábeszélniük a férfit, hogy adja fel magát.

A mobil lakóházban holtan találták feleségét, Natasha Dauzatot, akinek levágott fejét a fagyasztóban találták meg. A nő testén tucatnyi késszúrást találtak. Halálát azok, valamint a lefejezés okozta az igazságügyi orovosszakértő jelentése szerint.

A házban a gyilkosság idején ott volt a pár két kisgyereke is. Az akkor 1, valamint 2 éves gyereket egy rokonnál helyezték el a hatóságok.

Dauzat pénteken vallotta bűnösnek magát a gyilkosságban. Az ügyészek közlése szerint a férfi azért egyezett bele a peren kívüli megegyezésbe, mert ez volt az áldozat családjának kérése. A férjet Texasban halálra is ítélhették volna, de a feleség családja nem akart tárgyalást, hogy a megkíméljék a két kisgyereket a pertől, és „attól, hogy újra át kelljen élni azokat az emlékeket” – közölte a helyettes kerületi ügyész.

A férfi leghamarabb 26 év elteltével engedhetik feltételesen szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik