Nagyvilág

Már 40 napja nem volt vécén a székletét visszatartó brit rab

Drogot nyelt le egy igazoltatásnál, és nem akarja bizonyítékkal ellátni a rendőröket az előzetesben ülő férfi.

Egy brit bíróság újra meghosszabbította annak a 24 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki január 17-ei őrizetbe vétele óta tartja vissza székletét, nehogy előkerüljenek a szervezetéből a lenyelt kábítószerek. Lamarr Chambers ügyvédje szerint védence már a „halál veszélyével” néz szembe, és ezért ki kéne engedni az előzetesből – írta a BBC. Andrew Horsall hozzátette: a Chambers testében lévő bizonyítékok nem is olyan fontosak a rendőrség számára.

Chamberst még január 17-én vették őrizetbe Harlow városában, és akkor a legveszélyesebb, „A” osztályba sorolt drogokat rejtett el a testébe. A rendőrök közlése szerint a férfi abban bízott, hogy nem tarthatják bent annyi ideig, amíg vissza tudja tartani az ürítési ingert, és úgy döntött, visszatartja a székletét. És ezzel együtt az ellene felhasználható bizonyítékot.

26 napja tartja vissza székletét egy brit rab, a rendőrök meg alig várják, mi jön ki belőle
A drog miatt őrizetbe vett bandatag abban bízott, előbb engedik ki őt a rendőrök, mint ő a testébe elrejtett drogokat.

Számítása azonban nem vált be. A bíróság újra és újra engedélyezte, hogy tovább tartsák bent előzetesben, és a rendőrség közölte, ezt egészen addig folytatják, amíg el nem érkezik „az elkerülhetetlen” kakilás. Egyelőre azonban hiába várnak az ürítésre. Hétfőn már a 40. napja lesz, hogy erre várnak a rendőrök.

A BBC cikke szerint a férfit egy normál cellában tartják fogva, és folyamatosan két rendőr figyeli minden mozdulatát. A bíróság előtt elhangozott, hogy az eddigi rekord 33 nap volt, amíg egy rab nem volt hajlandó üríteni. A brit sajtóban az esettel kapcsolatban korábban megjelent hírekben még egy 23 napos rekord szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik