Nagyvilág

Repülés közben esett szét a United Airlines utasszállítójának motorja

Kényszerleszállást hajtott végre a United Airlines San Franciscóból Hawaii-ra tartó járata, miután repülés közben szétesett a gép motorja, írja a The Guardian.

A fedélzeten lévő utasok arról beszéltek, ez volt életük legfélelmetesebb repülése. A közösségi oldalakra feltöltött fotók és videók tanúsága szerint az ablakon kinézve tökéletesen rá lehetett látni az épp darabjaira hulló motorra, ami valljuk meg, ilyen magasságokban tényleg nem lehetett szívderítő látvány.

A Boeing 777-222 típusú gép drámája nagyjából 35 perccel a tervezett honolului landolás előtt kezdődött. A pilóták azonnal vészhívást adtak le és kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk.

Erik Haddad, a Google egyik mérnöke is ezzel a járattal utazott, de meglehetősen nyugodt maradt, és a Twitteren dokumentálta az eseményeket. Egyik fotójánál viccesen meg is jegyezte, hogy a kézikönyvben semmit nem lát a motor széteséséről.

A Business Insider megkeresésére a United Airlines arról tájékoztatott, hogy a gépet 1994-ben gyártották, ezzel a legelső eladott Boeing 777-esek közé tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik