Nagyvilág

Megtalálták az esküvőről eltűnt 9 éves francia kislány maradványait

Szerdán délután előkerültek annak a 9 éves kislánynak a maradványai, akinek még tavaly augusztus végén veszett nyoma egy esküvőről a franciaországi Isère megyében, írja a Le Figaro.

A Maëlys de Araujo eltűnésével kapcsolatban meggyanúsított Nordahl Lelandais beismerte, hogy véletlenül meggyilkolta a gyermeket, holttestéhez ő vezette el a rendőröket, jelentette be Jean-Yves Coquillat Grenoble-i főügyész.

Europress/AFP/Philippe Desmazes

Lelandais azt is bevallotta, hogy a gyerek élettelen testétől megszabadult, de a kislány halálának körülményeiről nem kívánt beszélni. A férfi – aki ma maga kérte az újbóli kihallgatását – elnézést kért Maelys szüleitől, tette hozzá a főügyész a Pont-de-Beauvoisin városházán tartott sajtótájékoztatón.

A kislány eltűnésének híre tavaly napok alatt bejárta a világot, és bár a hatóságok nagy erővel keresték, nem bukkantak a nyomára. A nyomozás során került képbe a gyilkosságot most bevalló gyanúsított, aki idáig mindent tagadott.

Az esetről és annak körülményeiről akkor itt írtunk bővebben:

Egyre rejtélyesebb az esküvőről eltűnt 9 éves kislány ügye
Maelys de Araujo augusztus 27-re virradó éjjel tűnt el édesanyja unokatestvérének esküvőjén. Gyanúsított már van, de mindenre tud magyarázatot adni, még ha nem is túl meggyőzően.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Philippe Desmazes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik