Nagyvilág

Esküvőről eltűnt kislány: kutyaszorítóban a gyanúsított

12. napja nem találják azt a 9 éves francia kislányt, aki egy esküvőről tűnt el a francia Alpokban.

A rendőrség a héten emberrablás és egy 15 éven aluli személy önkényes fogva tartásának gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett egy férfit, akinek a viselkedése enyhén szólva sem túl meggyőző, igaz, idáig mindenre van magyarázata.

Mint arról korábban írtunk, a 34 éves férfi korábban a katonaságnál szolgált, és imádta a kutyákat. 2009-ben egyéves letöltendő börtönbüntetésre ítélték egy étterem felgyújtásáért, de kábítószer-ügyekben többször is volt dolga a rendőrséggel.

Nordahl L. ellen szólt eddig is, hogy

  • egy órára elhagyta az esküvő helyszínét, mert állítólag leöntötte borral a nadrágját, amit otthonában vett át. A ruhadarabot nem találják, mert a férfi elmondása szerint kidobta.
  • megtalálták az autójában Maelys de Araujo DNS-mintáját.
  • az esküvő másnapján lemosatta az autóját, hogy eladhassa. A rendőrség megtalálta a vevőt, és alátámasztotta az alibit.
  • a rejtélyes éjszakán nem volt kapcsolható a telefonja, ezt azzal magyarázta, hogy voltak vele korábban is problémák. Ami jobban aggasztja a nyomozókat, hogy van egy másik készüléke is, amit sokáig elhallgatott.
Fotó: Europress

Fejlemények

Az elsődleges gyanúsított a járműjében talált DNS-sel kapcsolatban eddig is azt állította, hogy Maelys egy kisfiúval valóban bemászott a hátsó ülésre, hogy megnézzék, van-e kutya a csomagtartójában. A férfi Audijában nem volt állat, de a gyerekek a saját szemükkel akartak meggyőződni róla.

Mint kiderült, a probléma ezzel a verzióval az, hogy a DNS-t a kormánytól balra, a világításvezérlésnél találták meg a szakemberek, ami arra enged következteni, hogy a lány elől ült az autóban.

Legújabb vallomásában arról is beszámolt a férfi, hogy a kocsi ablakai az esküvő idején végig le voltak húzva, tehát a gyerek akár be is mászhatott. Ügyvédje szerint a másik lehetséges magyarázat a DNS-re, hogy az keveredett a védencével. Az ugyanis tény, hogyha például valakivel kezet fogunk, majd hozzányúlunk egy tárgyhoz, az ő DNS-mintáját is ott hagyjuk a miénkkel. Ezt viszton nehéz lesz bizonyítani.

Újabb gyanús jel, hogy a francia L’Union információi szerint a 2002 és 2007 között a katonaságban kutyakiképzőként szolgáló gyanúsítottat labilis pszichológiai állapota miatt szerelték le.

A Dauphin Libéré csütörtökön arról írt, hogy Nordahl L. egy olyan termékkel tisztította meg az autóját, amivel általában a kerekeket szokták tisztítani, és a legapróbb foltokat is eltávolítja az anyagból, magyarul az egyik leghatásosabb tisztítószer. Ez pedig rendesen megzavarhatta a nyomkövető kutyákat a kereséskor.

Franciaországban egyébként a statisztikák szerint évente 49 ezer gyermek eltűnését jelzik a rendőrségnél, de ilyen súlyos esetre legutóbb 2003-ban volt példa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik