Nagyvilág

Elfoghatták az esküvőről eltűnt 9 éves kislány elrablóját

A francia rendőrség letartóztatott egy embert annak a 9 éves kislánynak ügyével kapcsolatban, aki egy esküvőről tűnt el a hétvégén az Alpokban.

Maelys de Araujót legutóbb Chambery községházának játszószobájában látták legutoljára Délkelet-Franciaországban.

A nyomozók korábban közölték, nem kizárt, hogy bűncselekmény történt.

Francia sajtóértesülések szerint a letartóztatott férfit korábban már kihallgatták, és nem volt az esküvő meghívott vendége.

Amit tudni

A lány szüleivel és idősebb lánytestvérével vett részt az esküvőn, amiről vasárnapra virradóan hajnali három órakor tűnt el.

Először a DJ-vel mondatták be, hogy egy gyermeknek nyoma veszett, mire mindenki pánikszerűen kezdte el őt keresni.

Annyira szomorú volt. Egy kilencéves lány eltűnése nem semmi. Először azt gondoltuk, hogy elaludt a sarokban bújócska közben, de mivel egy óra múlva sem találtunk rá, értesítettük a rendőrséget

– mesélte a Le Parisiennek egy meghívott.

Fotó: Europress

A helyszínre megközelítőleg száz egyenruhás érkezett nyomkereső kutyákkal, és megkezdték a lány felkutatását a sűrű erdőben és a közeli folyónál. De nem jártak sikerrel.

A nyomozók szerint a gyereket autóval elrabolhatták, ugyanis három kutya megérezte a szagát, de elvesztették a nyomot a községháza parkolójánál.

Közölték, minden egyes eltelt óra azt a teóriát erősíti, hogy Maelyst baleset érte, elszaladt, vagy elvitték őt.

A barna hajú és mogyoróbarna szemű lányról készült fotókkal kitapétázták az egész várost, hátha valaki látta, de idáig nem történt visszajelzés.

A rendőrség kikérdezi az esküvőn résztvevő mind a 180 résztvevő vendéget és a közelben megtartott két másik rendezvény résztvevőit is a hétvégén történtekről.

(Independent, kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik