Nagyvilág

Esküvőről eltűnt 9 éves kislány: nyomot talált a rendőrség

Eljárás indult Franciaországban egy férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy elrabolt egy 9 éves kislányt egy esküvőről – írja a BBC.

Maelys de Araujo augusztus 27-re virradóan tűnt el a francia Alpokban, DNS-mintáját pedig megtalálták a múlt héten őrizetbe vett férfi autójának műszerfalán.

A gyanúsított ügyvédje szerint védence elismerte, hogy a lány a kocsijában volt, de tagadta bűnösségét. Bernard Méraud az AFP-nek arról beszélt, a vádlott vallomása szerint a lány egy másik kisfiúval mászott be a jármű hátsó ülésére, hogy megnézzék, a csomagtartóban van-e a férfi kutyája.

Az ügyvéd egy francia rádiónak adott hétfői interjújában elmesélte, hogy védence az esküvő másnapján lemosta az autóját, amit el akart adni és már vevő is volt rá.

Úgy véli, hogy a kislány DNS-ét a férfi is elmaszatolhatta a műszerfalon, tehát a DNS-minta jelenléte önmagában még nem jelenti azt, hogy a férfi bűnös.

Ártatlannak vallja magát az események szerencsétlen kombinációjára hivatkozva

– nyilatkozott Méraud.

Fotó: Europress

A vádlott nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, édesanyja viszont már interjút is adott az RTL rádiónak. Szerinte a fiának semmi köze a lány eltűnéséhez, mert senkit nem tudna bántani.

Nem egy szörnyet neveltem fel, és sosem volt szörnyeteg

– mondta.

A férfi lábán és karján karcolások láthatók, amit állítása szerint kertészkedés közben szedett össze.

Az őrizetbe vett gyanúsított az egyike volt az esküvőn részt vevő 180 embernek, akiket kivétel nélkül kihallgattak a rendőrök. A nyomozók két másik, a közelben megtartott rendezvény vendégeit is kikérdezték az éjszaka történtekről.

Grenoble főügyésze vasárnapi közleményében azt írta, egy 34 éves férfit emberrablás és egy 15 éven aluli személy önkényes fogva tartásával gyanúsítanak. Mint fogalmazott, a férfi mindent tagadott, a nyomozóbírók ugyanakkor ennek ellenére úgy döntöttek, nem engedik szabadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik