Nagyvilág

Videón, ahogy egy szál hálóingben „kidobják” a kórházból a beteget a dolgozók a téli hidegbe

A baltimore-i kórház alkalmazottjai egyszerűen otthagyták a zavart nőt egy buszmegállóban. Egy járókelő készített videót az esetről, amit a Facebookon tett közzé.

Egy amerikai kórház elismerte, hogy óriási hibát vétettek alkalmazottjai, amikor egy szál kórházi hálóingben „dobtak ki” az utcára egy beteget kedden Baltimore városában – jelentette a helyi sajtó. Az esetről egy mentális problémákkal foglalkozó egészségügyi szakember készített mobiltelefonos videófelvételt. Elmondása szerint az eset idején -1 Celsius-fok volt az éjszakai utcán.

Imamu Bakara a Facebook-oldalán tette közzé a nőről készült videókat, amiket már több mint egymilliószor néztek meg. A férfi megkérdezte a beteget egy buszmegállóban kirakó biztonsági őröket, hogy miért hagyták ott a nőt, amire csak annyi választ kapott, hogy az eset körülményei miatt.

A zavartnak tűnő nőt Bakara igyekezett megnyugtatni, és segítséget hívott hozzá. A kiérkező mentősök végül ugyanabba a kórházba vitték vissza a nőt, ahonnan kitessékelték.

Maryland egyetemhez tartozó kórház később közleményt tett közzé, amiben elmondták, hogy a vezetést „sokkolta és elszomorította”, amit a nővel műveltek, és elismerték, hogy „nem teljesítették küldetésünket ezzel a beteggel”. Közölték, hogy „nagyon komolyan veszik” az esetet, és teljes körű vizsgálatot indítanak azzal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik