Nagyvilág

Ön elhinné Trumpról, hogy csak verekedő gorillákat néz a tévén?

Az új, Trumpot ekéző könyvből kikerült egy részlet, és sokan azt hitték, Trump tényleg ilyen hülye. Pedig a részlet nem is a könyvből való, csak egy szándékos poén.

Magas hőfokon ég egész Amerika Michael Wolff botránykönyve, a Fire and Fury (Tűz és düh) miatt, ami állítólag kb. 200 interjú után íródott meg, Donald Trump elnökségéről. A Verge most arról ír, hogy terjednek a neten a kamurészletek a könyvből, ami pénteken került a boltokba.

Gyerekes, tájékozatlan, akaratos – így beszélnek Trumpról a stábtagok
Egy január elején megjelenő könyv talán még az eddigieknél is kedvezőtlenebb színben tünteti fel Donald Trump amerikai elnököt.

A karikaturista Ben Ward is direkt behúzott a csőbe pár embert, és kitett a Twitterére egy hamis részletet a könyvből. Ebben arról ír, az elnök a Fehér Házba való beköltözésekor panaszkodott, hogy nincs a hálószoba tévéjén gorillás csatorna, ahol 0-24-ben a gorillák életével foglalkoznak. Erre a dolgozók gyorsan beszereztek egy rakat gorillás dokumentumfilmet, majd egy, a Fehér Ház kertjében sebtiben felállított adótorony segítségével gorillás adást sugároztak Trump készülékére.

Trump a kamusztori szerint azonban elégedetlen volt, mert egyik műsorban sem küzdöttek egymással a derák állatok. Végül a stáb kivágta azokat a részeket a műsorokból, ahol az egyik gorilla nem üti a másikat. Ezután Trump néha 17 órán át bámulta a csatornát, sokszor centikre a tévékészüléktől, félhangosan biztatva a gorillákat egymás csépelésére.

Még egyszer írjuk, az egész nem igaz, a gorillás sztori kitaláció, Ward maga is átnevezte a biztonság kedvéért a Twitter-fiókját „a gorilla csatorna dolog egy vicc”-re. A Verge megjegyzi, elgondolkodtató azért, hogy sok amerikai komolyan vette ezt, legfőképp azért, mert Trumptól annyi nonszensz őrültség derül ki, hogy már mindent el lehet róla hinni lassan.

(Kiemelt kép: Anup Shah/Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik