Nagyvilág

A bolygó leghiteltelenebb embere Trump a róla szóló könyv írója szerint

Végre megszólalt a Fire and Fury c. könyv szerzője, aki a földbe döngölte Trumpot egy interjúban.

Elég sarkos a véleménye Donald Trump amerikai elnökről Michael Wolffnak, az újságírónak, aki könyvet írt Trump eddig elnökségéről, hatalomra kerüléséről. Az utóbbi napokban a brutális időjárás mellett ez a téma foglalkoztatja a leginkább az Egyesült Államok közvéleményét. Wolff az NBC Today című műsorának volt vendége, ahol a következőket mondta Trumpról:

ő egy olyan férfi, aki kevésbé hiteles tán, mint bárki, aki valaha járt a Földön.

Gyerekes, tájékozatlan, akaratos – így beszélnek Trumpról a stábtagok
Egy január elején megjelenő könyv talán még az eddigieknél is kedvezőtlenebb színben tünteti fel Donald Trump amerikai elnököt.

Ahogy írtuk, a Fire and Fury című könyvet érdemes kritikával szemlélni, de azért sok részlet igaz lehet belőle. Mindenesetre Wolff azt mondta a műsorban, hogy sok mindent mondtak interjúalanyai, akikkel a könyv miatt beszélt, de abban mindenki egyetértett, hogy Trump olyan, mint egy gyerek. Ha nincs igaza, kicsapja a hisztit. Hozzátette,

az emberek 100 százaléka körötte, tanácsadók, családtagok, mindegyikük megkérdőjelezi az intelligenciáját és a hivatalra való alkalmasságát.

Trump egyébként tagadja, hogy beszélt volna Wolffal, márpedig az író szerint három órányit beszélgettek, Trumpnak pedig azt is tudnia kellett, hogy interjúhelyzetben van. Wolff hozzátette, megvannak a megfelelő bizonyítékai is, vannak felvételei, jegyzetei, a könyv hiteles.

Visszatérve az elnök karakterére, arról beszélt Wolff, hogy mindenki idiótának nevezte számára Trumpot, aki olyan, mint egy flipper golyója, csak csapódik ide-oda, nem figyelve az információkra, amiket kap. A könyv mindenesetre idő előtt, már most pénteken megjelenik dacára annak, hogy Trump ügyvédje követelte annak befagyasztását. A mű már most bestsellernek számít, vezeti az Amazon webáruház eladási listáját.

(Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/ POOL/Bullit Marquez)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik