Nagyvilág

Annyira hideg van már Amerikában, hogy leguánok potyognak a fákról

Brutális mínuszokkal, erős széllel és hóviharokkal érte el az Amerikai Egyesült Államok keleti partvidékét a bombaciklon. Bár a jelenségre előre figyelmeztettek a meteorológusok, arra azért csak kevesen számítottak, hogy leguáneső is társul majd mellé, írja a The Guardian.

Márpedig ez a helyzet Floridában, ahol a szokatlan nagy hidegben zöld hüllők potyognak le a fákról. A hidegvérű állatok gyakorlatilag leállítják a szervezetüket, így védekeznek a durva mínuszokkal szemben.

Szakértők szerint a leguánok nem pusztultak el, ez csupán egy reakció, és amint felmelegszik az időjárás, újra életre kelnek majd.

Texasban, a Mexikói öbölben olyannyira lehűlt a víz hőmérséklete, hogy a teknősök kimenekültek a partra. A helyi természetvédelmi őrök 41 megfagyott, de még élő teknőst találtak kedden délig. Mindeközben Massachusettsben három rókacápa fagyott halálra.

A borzasztó hideg még olyan állatok szervezetét is komolyan megviseli, amelyek hozzá vannak szokva a hasonló körülményekhez. A Calgary-i állatkert még vasárnap jelentette be, hogy zárt helyre viszi a királypingvinjeit, mert azok nem bírják tovább a -25 Celsius-fokot a szabadban.

Fotó: Europress/AFP/Getty Images/Nicholas Hunt

A hatóságok azt javasolják a helyieknek, hogy minden háziállatukat tartsák egy időre a lakásban, mert ha ez a pingvineknek is sok, akkor a kutyák és a macskák sem fogják túlélni odakint.

A helyzetről egyébként sokat elárul, hogy Massachusetsben gyakorlatilag fagyott víz hömpölyög az utcákon, erre bizonyíték például az alábbi videó is:

Ez pedig a Hudson-folyó fagyott állapotban.

The US Coast Guard used one of its Cutter boats to break open a very icy Hudson River today. http://cnn.it/2qpozwZ

Közzétette: CNN International – 2018. január 4.

A hidegben még a New England Patriots amerikaifoci-csapatának is félbe kellett szakítania az edzését, pedig ezeket a srácokat azért elég kemény fából faragták.

The New England Patriots may have moved practice indoors, but there's still no such thing as a snow day in Bill Belichick's world.

Közzétette: ESPN – 2018. január 4.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Nicholas Hunt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik