Nagyvilág

Annyira durva volt a házibuli, már a levegőre is bejelzett az alkoholszonda

Nem csoda, hogy a szomszédok ráhívták a rendőröket az amerikai főiskolások bulijára. A házigazdák sokmilliós büntetést is kaphatnak.

Olyan kemény italozás folyt egy egyetemisták szervezte házibulin a Maryland állambeli Bethesda városában, hogy a rendőrségi alkoholszonda még a levegőre is bejelzett – jelentette a helyi sajtó. Az előkelő környéken álló házban a rendőrség közlése szerint nagyjából 70 fiatalkorú partizott, akik a helyi törvények értelmében még nem fogyaszthattak volna alkoholt.

A rendőröket a szomszédok hívták ki a még november közepén tartott, és a beszámolók szerint kissé elszabadult házibulira. A kiérkező rendőrök jelentése szerint az ablakok szemeteszsákokkal voltak eltakarva, odabent pedig mindent sörös dobozok és szeszes italok üvegei borították, a pince padlója pedig ragadt a kiömlött alkoholtól.

A buli a bíróságra benyújtott rendőrségi iratok tanúsága szerint szó szerint alkoholgőzös volt: az egyik rendőr szondája a ház levegőjében 0.01-es alkoholszintet mért. A rendőrök mindenkinek ellenőrizték az alkoholszintjét, és ez alapján vádat emeltek a bulit szervező hat egyetemista ellen, amiért fiatalkorúaknak alkoholt adtak.

A házban élő szervezők mind húszévesek voltak, és az American University magánegyetem hallgatói. Mindegyikük ellen 128 rendbeli fiatalkorúak alkohollal történő ellátása vádjával áll majd bíróság elé. Ha bűnösnek találják őket, akkor akár fejenként 315 ezer dolláros, azaz nagyjából 83 millió forintos pénzbüntetéssel is sújthatják őket. A WJLA cikke szerint azonban „nagyon valószínűtlen”, hogy ekkora büntetést kapnak.

Kiemelt fotó:WJLA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik