Közélet

Olyat fújt, hogy kiakadt a szonda

A rendőröket már az is meglepte, hogy járni tud, nemhogy vezetni.

Igaz, mind a járással, mind a járművezetéssel akadtak gondjai, hiszen a 28 éves Levi Carterre egy utasa hívta rá a rendőrséget, miután egy 40-es tábla mellett sikeresen elhajtott 90-nel, majd kevésbé sikeresen belerohant egy parkoló autóba.

Ugyan a feljelentő csak feltételes módban beszélt a sofőr ittas állapotáról, a kiérkező iowai rendőrök már ránézésre biztosak voltak: az elkövető bűzlött az alkoholtól, képzeletbeli emberekhez beszélt és állni is csak alig tudott. Iowa államban a törvény 0,8 ezrelékes véralkoholszintig volán mögé engedi a polgárokat, ezért a rend őrei szondával kínálták a fiatalembert, aki azt készségesen megfújta, mivel állítása szerint igaz ugyan, hogy ivott, de csak két light sört.

A szonda számlálója egészen 4,67-ig kúszott, majd megadta magát és számok helyett a “HI” felirattal jelezte, hogy fogalma sincs a véralkoholszint pontos értékéről – csak az biztos, hogy nagyon magas.

Mindezek után halkan jegyezzük meg, hogy 3,5 ezrelék felett már életveszélyes, kóma-közeli állapotról beszélünk, míg 5 ezrelék felett általában halálos az alkoholmérgezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik