Nagyvilág

Halálra köveztek kamaszok egy kölyökmacskát

Az Új-Zélandon történt esetről készült videó sokkolta az országot, miután elkezdett terjedni a Facebookon.

Az új-zélandi hatóságok eljárást indítottak több fiatal ellen, akik egy nagy darab kővel, vagy betondarabbal halálra köveztek egy kölyökmacskát – jelentette a helyi sajtó. Az egész országot sokkoló állatkínzásról mobiltelefonos videót készítettek.

A felvételt kedden osztott meg Facebook-oldalán egy állatvédelmi szervezet, azt kérve az emberektől, hogy segítsenek azonosítani az elkövetőket. Elmondásuk szerint egy névtelenséget kérő embertől kapták meg .

A videón egy kamaszlányt lehet látni, ahogy a földre hajítja a kis fekete cicát, majd valaki egy nagy követ dob rá. A cica ekkor kétségbeesve próbál menekülni, és egy bokor alatt elbújni az állatkínzók elől, de a fiataloknak többször is sikerült eltalálniuk a kővel. Közben hallani lehet, hogy a háttérben legalább két ember röhögcsél.

A rendőrség közlése szerint az elkövetők 11 és 16 év közötti fiatalok voltak. Az Invercargill városában élő gyanúsítottakat már ki is hallgatták a rendőrök. Egyikük otthonából még három kiscicát koboztak el a hatóságok.

A macskakínzásról készült videót helyi idő szerint kedd este tette közzé Facebook-oldalán a Paw Justice nevű szervezet, aminek egyik alapítója az általa látott „az egyik legszörnyűbb” állatkínzási esetként jellemezte a videót. A felvételt – amit alig pár óra alatt több mint százezren néztek meg – azóta már eltávolították az oldalukról.

Közben a biztonsági internetezésért küzdő Netsafe nevű szervezet azt kérte az emberektől, ne hozzák nyilvánosságra a felvételen látható emberek nevét és elérhetőségét, attól tartva, hogy önjelölt igazságosztók a saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik