Nagyvilág

Vizet öntött kutyájára, majd hagyta megfagyni a szibériai hidegben

A jégbefagyott ebet a szomszédok igyekeztek megmenteni, de hiába vitték állatorvoshoz, ott már csak elaltatni tudták.

„Sosem fogom elfelejteni azokat a szemeket. Látott már olyan embert, aki még élni akar, de tudja, hogy haldoklik? A kutyának pontosan olyan volt a tekintete.” Így emlékezett vissza a Siberian Times című lapnak nyilatkozva egy orosz állatvédő aktivista arra az ebre, akit gazdája vízzel öntött le, majd hagyott halálra fagyni a mínusz 32 Celsius fokos hidegben, a szibériai Jakutszk városában

Az állatvédőket a szomszédok riasztották a földhöz fagyott kutyához, akit sikerült kiszabadítaniuk a jégből. Az egyéves nőstényt azonnal állatorvoshoz vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét, és végül egy injekcióval elaltatták.

Az aktivisták videót készítettek az ebről, amikor megtalálták.

Az aktivisták most a kutya gazdájának példás megbüntetését követelik. A Times beszámolója szerint egy ezt követelő petíciót már több mint tízezren írtak alá. Az állatvédők egyben kikeltek a rendőrök ellen is, akik szerintük nem akartak foglalkozni az állatkínzással.

Az aktivisták arra hívták fel a figyelmet, hogy az eb kegyetlen megölése figyelmeztető jel lehet arra, hogy a férfi milyen erőszakos. „Ma a kutyáját hagyja meghalni a ház mellett, holnap már a gyerekeivel történhet ilyen” – közölte egyikük a Timesszal.

(Kiemelt fotó: YouTube)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik