Nagyvilág

Elgázolt egy 9 éves lányt, majd megölte, hogy ne kelljen fizetnie az orvosi kezelését

A kínai férfi inkább a gyilkosságot választotta, mint a kártérítést.

Letartóztattak egy kínai férfit, aki autójával elütött egy 9 éves kislányt, majd magával vitte, és megölte, hogy ne hogy ne kelljen kifizetnie a gyerek orvosi kezelésének költségeit – jelentette a helyi sajtó.

A kislánynak november 25-én veszett nyoma a Hubei-tartományban található Shaling faluból – mondta el apja egy helyi lapnak. A lány holttestét rendőrök egy bokorban találták meg, nem messze lakóhelyétől.

Egy szemtanú az apának elmondta, hogy látta, ahogy egy férfi az autójába rakta a lányt, és elhajt vele. A rendőrség a szemtanú leírása alapján megtalálta az autót, és a férfit, akit két nappal a lány eltűnése után őrizetbe vettek.

Tucatnyian mentek el az elütött kislány mellett
Kétszer ütöttek el egy kétéves kislányt egy kis kínai utcán, miközben tucatnyian mentek el a földön haldokló gyerek mellett.

A helyi lapokban megjelent beszámolók szerint a He vezetéknevű férfi a rendőröknek beismerte, hogy ő ölte meg a kislányt. Elmondása szerint véletlenül ütötte el a gyereket, amikor átautózott a falun, és megijedt, hogy neki kell majd kifizetnie az áldozat kezelési költségeit. Ezért inkább egy termőföldre vitte, ahol megölte, majd a holttestet elrejtette.

A kínai törvények értelmében a balesetek áldozatainak orvosi számláit a balesetet okozó sofőröknek kell kifizetnie. Ez pedig akár élethosszig is tarthat. Ha azonban az áldozat meghal, csak egyszer kell kártérítést fizetni az áldozat családjának.

Emiatt több olyan eset is előfordul Kínában, hogy a balesetet okozó autósok inkább megölik az elgázolt sérülteket, hogy ne kelljen olyan sok pénzt fizetniük. Reménykedve, hogy nem derül ki, szándékos emberölés történt, és a bíróság balesetnek ítéli az esetet.

A törvények miatt rendszeresen megtörténik az is, hogy az emberek nem mernek segíteni bajba jutott embereken, még akkor sem, ha nem ők okozták sérüléseiket. Erre jó okuk is van.  Egy nagy vihart kavart 2006-os esetben egy elesett idős nőn segítő fiatal férfit bírságoltak meg, miután a nő azt állította, hogy a rajta segítő ember okozta a balesetét. A bíróság azzal az indokkal adott igazat a nőnek, hogy a férfi soha nem segített volna neki, ha ártatlan lenne az esetben.

Emberek százai mentek el az elgázolt motoros mellett - videó
Felháborító jelenetet rögzített egy kínai kereszteződést figyelő kamera. A felvételen látni, ahogy egy fekete autó elgázol ahol egy szabálytalankodó robogóst, majd gyorsan tovább is hajt, ott hagyva a sérült férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik