Nagyvilág

Elhajtott egy elgázolt nő mellett, később megtudta, az anyja volt

Kínai mentőautók (kína, mentőautók, )
Kínai mentőautók (kína, mentőautók, )

Otthagyta az út szélén véresen fekvő, súlyosan megsérült idős nőt, mert félt segíteni.

A Jangce partján fekvő Wuhu városában élő kínai férfi pont édesanyját ment meglátogatni az előző héten, amikor észrevette az út mellett fekvő idős nőt – írta a South China Morning Post. A férfi azonban nem állt meg segíteni a láthatóan súlyos sérüléseket szenvedett nőnek, hanem inkább a gázra lépett, és tovább hajtott.

Amikor végül megérkezett anyja házához, a szomszédok közölték vele, hogy édesanyja nincsen otthon, mert elindult elé. Ekkor hirtelen nagyon rossz érzése támadt, és azonnal beugrott neki az út szélén fekvő nő képe. Gyorsan visszahajtott a nőhöz, és legnagyobb rémületére rá kellett jönnie, hogy saját anyját hagyta ott az út szélén.

A férfi ekkor rendőrt és mentőt hívott, de az idős nő életét már nem lehetett megmenteni, és a kórházba szállítás közben halottá nyilvánították. A rendőrségnek később sikerült megtalálnia az autóst, aki elgázolta és cserben hagyta.


Nem segített az út szélén haldokló nőnek, akiről később kiderült, az édesanyja volt 

A férfi az eset után a helyi sajtónak elmondta, azért nem állt meg segíteni, mert „nincsen kamera az autómban”. Az elmúlt években több, nagy botrányt kiváltó eset világított rá arra, hogy a kínaiak rendszeresen nem állnak meg segítséget nyújtani megsérült embereknek – főleg időseknek. Leginkább azért, mert félnek, a megsegített emberek őket teszik felelőssé a sérüléseikért, pénzt követelve.

Erre jó okuk is van.  Egy nagy vihart kavart 2006-os esetben egy elesett idős nőn segítő fiatal férfit bírságoltak meg, miután a nő azt állította, hogy a rajta segítő ember okozta a balesetét. A bíróság azzal az indokkal adott igazat a nőnek, hogy a férfi soha nem segített volna neki, ha ártatlan lenne az esetben.

A kínai hatóságok mostanában kezdenek olyan helyi törvényeket bevezetni egyes városokban, amelyek jogi védelmet biztosítanak azoknak, akik önzetlenül sérült embereken segítenek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik