Nagyvilág

Fekete-Győr azt állítja, Navracsics ki akarta utálni egy brüsszeli konferenciáról

A francia szervezők értetlenül álltak a kérés előtt,

Ki akarta utálni a Momentum elnökét Navracsics Tibor uniós biztos egy brüsszeli konferenciáról – ezt Fekete-Győr András állítja Facebook-bejegyzésében.

Azt írja: a konferenciát a legolvasottabb francia hetilap, a L’Obs (Le Nouvel Observateur) szervezte a brüsszeli Szépművészeti Palotában, azért hívták meg, hogy fiatal francia, román és szerb vezetőkkel beszélgessenek az európai fiatalság új víziójáról.

A szervezők a beszélgetés után árulták el neki, hogy Navracsics Tiboré lett volna a kétnapos konferencia egyik nyitóbeszéde, mint az Európai Unió oktatásért, sportért, kultúráért és fiatalokért felelős biztosa. Ám – a bejegyzés szerint – Navracsics kijelentette, hogy addig nem hajlandó szerepet vállalni a rendezvényen az Európai Bizottság képviseletében, amíg azon Fekete-Győr is részt vesz.

A Momentum elnöke azt írja, a szervezők természetesen értetlenül álltak a kérés előtt, aminek végül nem engedtek, határozottan kiálltak Fekete-Győr felkérése mellett, azt is figyelembe véve, hogy a politikusnak nincs utasítási joga egy független francia sajtóorgánum felett. Miután tudatták Navracsics kabinetjével az álláspontot, azt a választ kapták, hogy a biztos időközben hazautazott.

Fekete-Győr megjegyzi: 2010 előtt, amikor Fidesz-szimpatizáns volt, tisztelte Navracsicsot és ellenzéki frakcióvezetőként nyújtott erélyes kiállását. „Most már értem, miért járja az a hír róla a bizottságban, hogy a biztosok közt pária” – jegyzi meg, hozzátéve, hogy Navracsics „elfelejtett európainak lenni, elfelejtett magyarnak lenni”.

_Navracsics bukása_December 1-én Franciaország legolvasottabb hetilapja, a L'Obs (Le Nouvel Observateur) egy nagyszabá…

Közzétette: Fekete-Győr András – 2017. december 6.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik