Belföld

Navracsics elküldte Semjént etikaórára Orbánhoz

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 10. 13. 13:53

Az uniós biztos helyretette a miniszterelnök-helyettest, aki a kormányfővel ellentétben, nem fair.

A miniszterelnök-helyettes az állami rádióban, Orbán Viktor kedvenc műsorában beszélt arról, hogy Navracsics Tibornak kell a legjobban tudnia, hogy Brüsszel Soros György zsebében van, és a magyar uniós biztosnak át kellene gondolnia, kihez hűséges, a nemzethez vagy az EU-hoz.

A Civil Rádiót idézve a Hír Tv írta meg, hogy a magyar uniós biztos elismerte, függőben van a vitája a Fidesszel (bár Semjén Zsolt, a KDNP elnöke) annak kapcsán, hogy a párt kommunikációja rendre összemossa őt is Brüsszellel és a Soros-tervvel.

Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg. Fair viszont a miniszterelnök bírálata, aki szerint én tévedek, és neki van igaza. Vagyis nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a bizottság és a magyar kormány között.

Arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy rendre a Soros-terv végrehajtójának tüntetik fel, azt mondta,

ez a politikai vita sajátja. Nem örülök neki, nyilván. Különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk.

Navracsics Tibor vitatja, hogy az Európai Bizottság tagjai „Soros emberei”, és az ő tervét hajtják végre. Nem tud nyomásgyakorlásról, de olyanról igen, hogy kollégái egyikének Soros György az egyik legjobb barátja. 

Az uniós biztos az Orbán-Semjén párhuzammal arra utalt, hogy hétfőn – amikor a szintén KDNP-s Aradszki András a sátánhoz hasonlította Soros Györgyöt, a kormányfő azt mondta az atv.hu-nak.

Én tudom jól. Az Európai Bizottság a Soros-tervet hajtja végre. Azaz Navracsics Tibor téved.

A kormány az újabb nemzeti konzultációt erre alapozza, a Fidesz pedig újra országjárásba kezd, hogy lendületet adjon a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációnak. November 19-ig minden választókerületbe elmennek, hogy elbeszélgessenek a megjelentekkel, minél több emberrel találkozzanak személyesen és „eszmét cseréljenek” a témáról. Csaknem 200 fórumot terveznek, amelyeken a párt vezető politikusai, országgyűlési képviselői és a kormány tagjai tartanak előadást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.