Nagyvilág

Csótányok és kártevők is ólálkodnak a Fehér Házban

Kiderült, ki mit kér a Fehér Ház épületének fenntartóitól. Fontos a kártevőirtás, de régi széklábat is helyre kell néha hozni.

Általában magasztos helyként ábrázolják a washingtoni Fehér Házat, ahol az amerikai elnök hoz derék döntéseket. Azonban ez is csak egy épület, amit fenn kell tartani, annak minden részével együtt, értsd: villanyszerelés, takarítás, vécéfertőtlenítés, kártevők irtása. Ez utóbbi aktuális helyzetéről cikkezett az NBC washingtoni kiadása.

Ugyanis válság van, ellepték a csótányok, egerek és hangyák a Fehér Házat.

Ugyanis sikerült megszerezni a Fehér Házban elrendelt belső munkálatok listáját, ami egy új vécékagyló beszerzésén túl a kártevőkről is említést tesz. Az egyik kantinban és a Szituációs Szobában is egereket észleltek, de csótányirtás is kértek legalább négyszer. A hangyák még a Fehér Ház főnökének irodájába is behatoltak.

További apróságok is kiderültek, például Sean Spicer volt szóvivő bútor- és képcserét kért szobájában Donald Trump elnöki beiktatása és a beköltözés után. Mike Pence alelnök szobájában egy régi szék lábát kellett megjavítani. Összességében nem érkezett több kérés a fenntartókhoz, mint Barack Obama kormányzata idején.

Amúgy a Fehér Ház és mintegy 9000 szövetségi épület fenntartását, állagmegóvását, üzemeltetését a Középületi Szolgálat (Public Building Service) végzi. A Fehér Házban ez azért is nehéz, mert kiemelt műemlékről van szó, amiben nem lehet csak úgy fúrni-faragni. Amúgy a munkálatok jelentős részét kis- és középvállalkozások végzik alvállalkozóként.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik