Nagyvilág

Az óceánba zuhant egy amerikai katonai repülőgép

Tizenegy emberrel a fedélzetén a Csendes-óceánba zuhant az Egyesült Államok haditengerészetének repülőgépe, amely a Japánban állomásozó Ronald Reagan repülőgép-hordozóra tartott. A feltételezések szerint hajtóműhiba okozta a tragédiát, írja az MTI.

A japán védelmi miniszter szerint nyolc embert találtak a katasztrófa helyszínén, csak épp azt nem árulta el, hogy holtan vagy élve.

A kéthajtóműves hajófedélzeti teherszállító repülőgép a japán Okinotorisima atolltól nagyjából 150 kilométerre északnyugatra zuhant a Csendes-óceánba.

A 7. flottának idén már két halálos kimenetelű balesete is volt a térségben. A balesetekben 17 matróz halt meg, és az incidensek nyomán az amerikai haditengerészet nyolc vezető tisztjét leváltották, köztük a 7. flotta parancsnokát. A John S. McCain hadihajó augusztus közepén ütközött Szingapúr partjainál egy olajszállító tartályhajóval. A baleset tíz amerikai matróz életébe került. Két hónappal korábban a Tokiói-öbölben a Fitzgerald nevű rombolóhajó ütközött egy konténerhajóval, hét ember halálát okozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik