Nagyvilág

Szétverték a börtönben a gyermekbántalmazót, miután rákerestek a neten, hogy miért ül

A brit elítélt azt hazudta a többi rabnak, hogy rablás miatt került rácsok mögé, de nem sikerült titokban tartania valódi bűnét.

Véresre vertek és fojtogattak rabtársai egy elítéltet az angliai Lindholme börtönben, miután megtudták, azért került rácsok mögé, mert súlyosan bántalmazta kisbabakorú lányát – jelentette a The Sun. A brit bulvárlap cikke szerint a rabok a verés után egy becsempészett mobiltelefonnal készítettek fényképet a férfiról, majd a fotót egy börtönélettel foglalkozó zárt Facebook-csoportban tették közzé.

A fényképhez mellékelt leírás szerint a rab megpróbálta elhitetni a többi elítélttel, hogy rablás miatt van bent. Arra azonban nem számított, hogy a rabok hozzáférnek „internet telefonokhoz, és a Google nem hazudik” – írták a fotó mellé.

A megvert rabról készült fénykép.

A Sun cikke szerint a férfi – a feleségével együtt – hosszú ideig tartó börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták őket a kisbabájuk ellen elkövetett súlyos bántalmazás vádjában. A beszámoló szerint a házaspár súlyos, maradandó károsodásokat okozó agysérülést okoztak kislányuknak, majd hazudoztak az orvosoknak, ápolóknak és a rendőröknek. A The Sun visszatartotta a rab nevét.

A gyerek testén – akinek pontos életkorát nem közölte a Sun, csak annyit, hogy babakorú volt – az orvosok több sérülésnyomot találtak, valamint kiderítették, hogy törések vannak a kézfején, vállcsontján és a lábán. Az utóbbi miatt a kislány nem tudott lábra állni.

Emellett súlyos fejsérülése is volt, amit a szakértők szerint az okozhatott, hogy „kemény felületbe verték” a fejét, vagy azt erősen ütötték egy kemény tárggyal. A bántalmazások olyan maradandó sérüléseket okoztak, hogy a gyerek soha nem lesz képes a teljesen önálló életre – írta a Sun.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik