Nagyvilág

Forrásban lévő vizet öntöttek a börtönben egy pedofil gyilkos ágyékára Ausztráliában

A hatéves Kyle Mayburyt az anyja küldte le cukorért a sarki boltba 1984-ben, Melbourne külvárosában, Prestonban. A kislány soha többé nem tért haza, a holttestét később egy esővízcsatornában találták meg.

A rendőrök tudták, hogy a kislányt a halála előtt megerőszakolták, ám a tettest hiába keresték évtizedekig. Csak tavaly, majd harminc év után vezette őket nyomra egy névtelen tipp. Miután kiderült, hogy a 74 éves Gregory Keith Davies DNS-e megegyezik azzal a mintával, amit még Kyle alsóneműjéből vettek a rendőrök, a férfi vallomást tett.

Davies azóta a Port Phillip börtönben, előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását. Első meghallgatását szeptember 21-re tűzték ki, az idős férfi ügyvédje azonban halasztást kért. Beadványában azt írta, hogy ügyfele ágyékára forrásban lévő vizet öntöttek a börtönben, júliusban és súlyos sérüléseiből még nem épült fel.

„Nagy fájdalmai vannak, mert a testfelületének 15 százalékán bőrátültetést kellett végezni, a sebek nemrégiben kezdtek összehúzódni, ami iszonyatos kínokkal jár” – írta a védő, és hozzátette, hogy Davies egyelőre a kórházi ágyából sem tud kikelni.

Bár az ügyészség ellenezte a halasztást, többek között arra hivatkozva, hogy Kyle Maybury családtagjai már megvették a repülőjegyeiket, hogy részt vehessenek a tárgyaláson, a bíró helyt adott a kérésnek. Davies november 27-én áll majd bíróság elé. (Kiemelt képünkön Kyle Maybury, fotó: YouTube)

(via The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik