Nagyvilág

Bolondot csinál a rendőrökből a szökése ötvenedik napját ünneplő ausztrál fegyenc

Úgy tűnik, nem haltak még ki végleg a világról a legendás banditák. Az ausztrál Shaun Davidson legalábbis mindet megtesz azért, hogy azzá váljon.

A 33 éves férfi két társával együtt, június 19-én szökött meg a Bali szigetén álló Kerobokan börtönből. A rabok egy villával és egy vödörrel ástak alagutat a fegyház fala alá. Bár Davidson társait két nap alatt elkapták a rendőrök, ő nem csak, hogy még mindig szökésben van, de ahelyett, hogy meghúzná magát, folyamatosan gúnyolódik üldözőivel a Facebookon.

Szökése ötvenedik napját például azzal ünnepelte, hogy western stílusú körözési plakátot osztott meg magáról, ami mellé azt írta: „az ötvenedik napon kaphatnék egy kis ovációt?”

Néhány nappal korábban, Davidson egy repülőgép fedélzetéről posztolt képet, ami mellé azt írta: „egy újabb nap, egy újabb ország, és nézzétek, mennyi hely van a lábamnak, hahaha, élvezd az életet.”

Az szökevény rendszeresen kiírja a rendőröknek, hogy menne van: az elmúlt közel két hónapban állítólag járt már Amszterdamban, Dubaiban és Németországban is.

Múlt héten az Interpol manilai irodájának a következő üzenetet küldte: „Hogy vagytok? Amikor azt mondjátok, már közel vagytok, mennyire vagytok közel valójában?” Legfrissebb posztjában pedig ártatlanul azt kérdezi: „Miért van az, hogy ha bármit kiírok ide, azt a hatóságok gúnyolásának veszik.”

Davidson tipikus törvényen kívüli. Bár Indonéziában már csak tíz hete volt hátra a büntetéséből, amit hamis személyazonosság viseléséért kapott, ő úgy döntött megszökik. Hazájában is körözik, mert nem jelent meg egy bírósági tárgyalásán, hanem elhagyta az országot.

(via Sky News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik