Nagyvilág
JAKARTA, INDONESIA - SEPTEMBER 15: A protester holds a banner reading "#Stop Rohingya Genocide" during a demonstration in support of Rohingya Muslims outside of Myanmar Embassy in Jakarta, Indonesia, on September 15, 2017. Indonesian Muslims condemned the Myanmar army's military operations and oppression towards Rohingya Muslims in Rakhine State of Myanmar.  Agoes Rudianto  / Anadolu Agency

A Facebook letiltotta a rohingjákat

24.hu
24.hu

2017. 09. 21. 10:57

Korábban a témában:

A Facebook veszélyesnek minősítette és betiltotta a mianmari rohingja lázadócsoport, az Arakáni Rohingja Üdvhadsereg (ARSA) oldalát – számolt be szerdán a közösségi portál.

A Mianmarban jogfosztott muzulmán kisebbség, a rohingják lázadása az ország északi részén fekvő Arakán államban kezdődött a helyi rendőrőrsök elleni támadásokkal augusztus végén, ezt torolta meg a mianmari hadsereg hadműveleteivel, amit az ENSZ etnikai tisztogatás iskolapéldájának minősített.

A Facebook közleményében értésre adta, hogy az ARSA lázadócsoportot érintő döntése nem a mianmari kormány kérésére született, hanem része a cég üzletpolitikájának, hogy kizárják a szélsőséges csoportokat oldalukról.

A portál nem hozta nyilvánosságra, hogy törölte-e bármely más, olyan csoport oldalát vagy fiókját, amely érintett a délkelet-ázsiai országban kirobbant konfliktusban. Arról sem számolt be a Facebook, hogy a mianmari témakörben hány bejegyzést töröltek.

A Facebook hasznos eszköz lehet az információs hadviselésben, akár a rohingják érdekeit képviselők, akár a kormány vagy a  hadsereg számára. A felek ugyanis a közösségi portálon továbbítják értesüléseiket.

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH Hamida, a Rohingya refugee woman, cries as she holds her 40-day-old son, who died as a boat capsized in the shore of Shah Porir Dwip, in Teknaf, Bangladesh, September 14, 2017. REUTERS/Mohammad Ponir Hossain/File photo         SEARCH "ROHINGYA CAPSIZED" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES.  TEMPLATE OUT   TPX IMAGES OF THE DAY
Népirtás zajlik, és te csak ezt a fényképet látod belőle
A halott csecsemőjét sirató rohingja anyáról készült fotó megmutatja, mi történik éppen a Mianmarból menekülő muszlimokkal.

Augusztus 25. óta több mint 420 ezren menekültek el a hadsereg műveletei elől a szomszédos Bangladesbe. Az ENSZ az “etnikai tisztogatás iskolapéldájának” nevezte a mianmari, muszlim vallású rohingja kisebbséggel szembeni “kegyetlen biztonsági
műveleteket”, amelyben számos erőszakos cselekmény, gyilkosság, falvak felégetése történt a menekültek és a nemzetközi humanitárius szervezetek szerint.

JAKARTA, INDONESIA - SEPTEMBER 6: Thousands of members of various Indonesian muslim groups demonstrate in support of Myanmar's Rohingya population in front of the Myanmar embassy on September 6, 2017 in Jakarta, Indonesia. Myanmar has reportedly laid landmines across a section of its border with Bangladesh for the past three days as nearly 125,000 Rohingya refugees have fled across the border from Myanmar to Bangladesh since violence erupted on August 25. (Photo by Ed Wray/Getty Images)
Mianmari népirtás: százezrek menekülnek a tömegmészárlás elől
Több mint egymillió rohingyának kellett elhagynia Mianmart, miután az etnikai feszültség elmérgesedett és üldözni kezdték őket. A kormányerők falvakat gyújtogatnak, taposóaknákkal rakták tele a határokat, a vallási kisebbségnek pedig egyetlen reménye, hogy valahogy elvergődnek Bangladesig.

A rohingják ügyének számos védelmezője arra panaszkodott, hogy az elmúlt napokban felhasználói bejelentések alapján blokkolták oldalaikat.

A Facebook csak azokat a tartalmakat törli, melyek erőszakra buzdítanak, de amelyek felhívják a figyelmet a brutalitásra vagy elítélő szándékkal tartalmaznak erőszakos felvételeket, azokat nem – tudatta a cég egyik szóvivője.

(MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.