Nagyvilág

El akarták árverezni a rendőrök egy idős nő ellopott autóját

Ahelyett, hogy visszaadták volna jogos tulajdonosának, a coloradói rendőrség inkább el akarta árverezni egy 80 éves nő autóját, miután megtalálták az ellopott járművet – jelentette a News5 televízió híradója. A beszámoló szerint a rendőrök mindent megtettek, hogy pénzzé tudják tenni az autót, de a News5 kérdezősködésének hála, ez nem sikerült nekik.

A Pueblóban élő Mary Antrim autóját még június 1-én lopták el, és négy nappal később találták meg a várostól nagyjából 70 kilométerre található Colorado Springsben. Az ottani rendőrség közlése szerint az autót egy rabláshoz használták. Ezért közölték az idős nővel, hogy bizonyítékként visszatartják.

A nő a News5 riportereinek elmondta: minden héten telefonált a rendőröknek, hogy megtudja, mikor kaphatja vissza az autóját, de semmilyen választ nem kapott, és a rendőrök soha nem hívták fel. Aztán július 10-én a nő megtudta, hogy a rendőrök el akarják adni a járművét egy szeptemberi árverésen. És erről őt nem értesítették.

Trump támogatja, hogy a rendőrök törvényesen vehessék el az emberek vagyonát
Az amerikai rendvédelmi szervek bizonyos esetekben gyakorlatilag teljesen szabadon szedhetik el ártatlan emberek értékeit, a bűnüldözés álcája mögé bújva.

A nő ekkor a News5-hoz fordult segítségért. A televízió riporterei megkeresték a rendőrséget, de a kérdéseikre senki sem akart kamera előtt válaszolni, és hivatalos nyilatkozatot sem tettek az ügyben. Csak annyit közöltek, hogy még július 7-én küldtek egy levelet a nőnek, amiben leírták: az autóját lefoglalták, és ennek költségeit neki kell kifizetnie. És ha nem jelentkezik, akkor árverésre bocsájtják autóját.

Egy gond volt csak. A kérdéses levelet nem adták postára akkor, amikor a rendőrök állították. Csak azután küldték el, hogy a News5 riporterei kérdezősködni kezdtek. Ráadásul a rendőrség saját szabályait szegte meg, amikor 137 dolláros lefoglalási költség kifizetésére akart kényszeríteni a 80 éves nőt. A rendőrség ugyanis bűncselekmények áldozataitól nem kérhet pénzt a tárolási és vontatási költségek fedezésére, ha autójukat egy nyomozás részeként lefoglalják.

Colorado Springs rendőrsége végül csak visszaadta az idős nőnek az autót. Egy nappal azután, hogy a News5 kérdezősködni kezdett, a rendőrök felhívták Mary Antrimet, közölve vele, hogy elviheti autóját, és nem kell semmilyen költséget megtérítenie.

A nő elmondta: szerinte csak a sajtó érdeklődésének volt köszönhető, hogy visszakapta autóját. És hozzátette: a rendőrség még nem kért bocsánatot tőle.
KOAA.com | Continuous News | Colorado Springs and Pueblo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik