Külföld

El akarták árverezni a rendőrök egy idős nő ellopott autóját

24.hu
24.hu

2017. 08. 04. 12:04

Korábban a témában:

Ahelyett, hogy visszaadták volna jogos tulajdonosának, a coloradói rendőrség inkább el akarta árverezni egy 80 éves nő autóját, miután megtalálták az ellopott járművet – jelentette a News5 televízió híradója. A beszámoló szerint a rendőrök mindent megtettek, hogy pénzzé tudják tenni az autót, de a News5 kérdezősködésének hála, ez nem sikerült nekik.

A Pueblóban élő Mary Antrim autóját még június 1-én lopták el, és négy nappal később találták meg a várostól nagyjából 70 kilométerre található Colorado Springsben. Az ottani rendőrség közlése szerint az autót egy rabláshoz használták. Ezért közölték az idős nővel, hogy bizonyítékként visszatartják.

A nő a News5 riportereinek elmondta: minden héten telefonált a rendőröknek, hogy megtudja, mikor kaphatja vissza az autóját, de semmilyen választ nem kapott, és a rendőrök soha nem hívták fel. Aztán július 10-én a nő megtudta, hogy a rendőrök el akarják adni a járművét egy szeptemberi árverésen. És erről őt nem értesítették.

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Trump támogatja, hogy a rendőrök törvényesen vehessék el az emberek vagyonát
Az amerikai rendvédelmi szervek bizonyos esetekben gyakorlatilag teljesen szabadon szedhetik el ártatlan emberek értékeit, a bűnüldözés álcája mögé bújva.

A nő ekkor a News5-hoz fordult segítségért. A televízió riporterei megkeresték a rendőrséget, de a kérdéseikre senki sem akart kamera előtt válaszolni, és hivatalos nyilatkozatot sem tettek az ügyben. Csak annyit közöltek, hogy még július 7-én küldtek egy levelet a nőnek, amiben leírták: az autóját lefoglalták, és ennek költségeit neki kell kifizetnie. És ha nem jelentkezik, akkor árverésre bocsájtják autóját.

Egy gond volt csak. A kérdéses levelet nem adták postára akkor, amikor a rendőrök állították. Csak azután küldték el, hogy a News5 riporterei kérdezősködni kezdtek. Ráadásul a rendőrség saját szabályait szegte meg, amikor 137 dolláros lefoglalási költség kifizetésére akart kényszeríteni a 80 éves nőt. A rendőrség ugyanis bűncselekmények áldozataitól nem kérhet pénzt a tárolási és vontatási költségek fedezésére, ha autójukat egy nyomozás részeként lefoglalják.

Colorado Springs rendőrsége végül csak visszaadta az idős nőnek az autót. Egy nappal azután, hogy a News5 kérdezősködni kezdett, a rendőrök felhívták Mary Antrimet, közölve vele, hogy elviheti autóját, és nem kell semmilyen költséget megtérítenie.

A nő elmondta: szerinte csak a sajtó érdeklődésének volt köszönhető, hogy visszakapta autóját. És hozzátette: a rendőrség még nem kért bocsánatot tőle.
KOAA.com | Continuous News | Colorado Springs and Pueblo

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.