Nagyvilág

Rossz helyre mentek ki a rendőrök és agyonlőttek egy ártatlant

A vele szemben lévő házban kellett volna keresniük a gyanúsítottat, akit le akartak tartóztatni.

Rendőrök megöltek egy 41 éves férfi az amerikai Mississippi államban, miután véletlenül rossz címre vonultak ki letartóztatni egy gyanúsítottat – jelentette a helyi sajtó. A Southhaven városában élt Ismael Lopezt vasárnap, nem sokkal éjfél előtt verték fel álmából a rendőrök, akiknek valójában a vele szemben lévő házban kellett volna keresniük egy családon belüli erőszakkal gyanúsított férfit.

Az üggyel foglalkozó megyei ügyész hétfőn a helyi sajtónak nyilatkozva elismerte, hogy a rendőrök minden bizonnyal rossz háznál voltak, amikor a lövöldözés történt. John Champion elmondása szerint az áldozat fegyvert fogott a rendőrökre a nyitott bejárati ajtóban. Az ügyész közölt: az egyik rendőr azután lőtte le Lopezt, hogy több felszólítás ellenére sem dobta el fegyverét.

Ismeretlen okból lőttek agyon egy ausztrál nőt amerikai rendőrök
Az ausztrál nő saját maga hívta a rendőröket valamilyen zaj miatt.

A család ügyvédjének elmondása szerint azonban teljesen másként történt az eset. Murray Wells a CBS Newsnak nyilatkozva elmondta: a férfinél nem volt fegyver, és pisztolya lelövése után is ott volt a hálószobában, ahol tartani szokta. Emellett a férfit nem a nyitott ajtóban lőtték le, hanem a csukott ajtón keresztül.

Az ajtón lévő golyó ütötte nyomokat egyébként jól lehet látni a Clarion-Ledger című lap által a helyszínen készített felvételeken.

Az áldozat felesége, valamint két szomszéd is azt állította, egyszer sem hallották, hogy a rendőrök bármilyen felszólítást, parancsot vagy figyelmeztetést tettek volna, mielőtt eldördültek a lövések. „Ott sem kellett volna lenniük” – tette hozzá Wells.

Az ügyvéde elmondása szerint Lopez feleségét a rendőrök a férfi lelövése után megbilincselték, berakták egy rendőrautóba, majd egy órával később egy rendőrőrsre szállították. Azt, hogy férje meghalt, csak ott közölték vele, „nem túl kedvesen” – közölte Wells.

A helyi rendőrség a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban a CBS Newsnak.

Közben Samuel Pearmant, akit a Lopezékkel szembeni házban le kellett volna tartóztatniuk a rendőröknek, még mindig nem vették őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik