Nagyvilág

Megölte lányát egy keresztény apa, mert egy muszlim fiúval jött össze

Az izraeli férfi úgy érezte, 17 éves lánya ezzel foltot ejtett a család becsületén, és halálra késelte.

Az izraeli ügyészség eljárást indított egy 58 éves keresztény férfi ellen, aki a vád szerint három készszúrással megölte 17 éves lányát, mert gyermeke egy muszlim férfiba szeretett bele, és kedvéért át akart térni a muzulmán hitre – jelentette a helyi sajtó. Sami Karra ellen vasárnap emeltek vádak emberölés miatt, a még június közepén történt gyilkosság miatt.

Henriette Karra holttestét június 13-án találták meg szülei házában, az Izrael középső részén található Ramle városában. A kamaszlány, aki egy nappal korábban ballagott el középiskolájából, a nyakán szenvedett késszúrásokat.

Az izraeli hatóságok közlése szerint Henriette egy éve járt egy muszlim fiatalemberrel, és kapcsolatukat „vehemensen ellenezte” a lány családja. Emiatt a lány két héttel halála előtt elmenekült otthonról, és barátoknál, valamint szerelme anyukájánál bújt el rokonai elől, miután szülei a vád szerint erőszakkal és fenyegetésekkel próbálták rávenni arra, hogy szakítson barátjával.

Henriette Karra. Fotó:Facebook

A vád szerint a lány családtagjai keresni kezdték a lányt, akit több búvóhelyén is megtaláltak. Egyik alkalommal az apa ütni kezdte, és megfenyegette, közölve, hogy már ült börtönben, és kész az egész életét rácsok mögött letölteni. Az apának a Haaretz cikke szerint hosszú bűnlajstromra van, és utoljára 2004-ben ítélték börtönbüntetésre, egyebek mellett megfélemlítés, birtokháborítás és drogkereskedelem miatt.

Henriette végül két nappal halála előtt hazatért, miután lány a rendőrség és egy szociális munkás közvetítésével békéltető találkozót tartott szüleivel. A lány a halála napján 400 sékelt utalt börtönben ülő barátjának, és ezt elmondta egyik rokonának, akinek azt is elárulta, hogy barátja kedvéért át akar térni az iszlám hitre.

A rokon ezt elmondta a lány apjának, aki szerint lánya ezzel megsértette a család becsületét, és szégyent hozott rájuk. A férfi ezután hazament, és egy késsel háromszor nyakon szúrta lányát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A hatóságok az eset után letartóztatták a férfit, valamint két másik férfi rokonát, de végül csak az apa ellen emeltek vádat. A férfi védőügyvédjei a helyi sajtónak nyilatkozva kijelentették, hogy szerintük a vádlott ártatlan, csak közvetett bizonyítékok vannak ellene, és biztosak abban, hogy a bíróság végül fel fogja menteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik