Nagyvilág

Agyonverte húgát, mert nem tetszett neki a lány vőlegénye

Hazassag(1)(960x640).jpg (házasság, )
Hazassag(1)(960x640).jpg (házasság, )

Újabb úgynevezett “becsületgyilkosság” történt a nagyrészt muzulmánok lakta Pakisztánban, ahol egy 21 éves férfi ölte meg húgát, mert nem tetszett neki a lány vőlegénye – jelentette a CNN. Az esetet azt teszi különlegessé, hogy a gyilkosság vádjával letartóztatott férfi nem muzulmán, hanem keresztény.

Saqib Masih a cellájából nyilatkozva azt mondta a CNN-nek, hogy nem akarta megölni 19 éves testvérét, csak elfajult a kettejük közötti vita. “Házasodni akart, de nem értettünk egyet ezen a házasságon. Veszekedtünk” – mondta el Sialkot városában élő Saqib a hírtelevíziónak.

Apja megerősítette, hogy fia nem akart ölni, amikor fejbeverte a lányt egy bottal. A férfi elmondta: ő maga tett bejelentést fia ellen Anum Masih halála miatt. Az apa elmondása szerint fia a család becsületének védelmében ölte meg dühében a lányt.

Egy szakértő a CNN-nek elmondta: a pakisztáni keresztények körében meglehetősen ritka a muzulmán kultúrára jellemző becsületgyilkosság, amikor családtagok a család becsületének védelmében ölik meg rokonukat. De, mint ahogy azt a mostani eset is bizonyítja, a keresztények sem tudják kivonni magukat a társadalmi nyomás alól.

Pakisztánban csak idén már 212 nő lett “becsületgyilkosság” áldozata. Egy hete egy nő élve gyújtotta fel lányát, mert szerelemből akart férjhez menni, egy héttel korábban pedig egy tanítónőt égettek meg élve azért, mert nem volt hajlandó hozzámenni egy nála kétszer idősebb férfihoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik