Nagyvilág

Felgyújtotta feleségét, mert engedélye nélkül lépett ki az utcára

Lang(210x140).jpg (láng, )
Lang(210x140).jpg (láng, )

A 25 éves nő csak a testvérét látogatta meg, de előtte nem kérdezte meg férjét, elengedi-e.

Férje és apósa ölt meg egy pakisztáni nőt, aki azzal „érdemelte ki” a halált, hogy férje engedélye nélkül merészelt kilépni az utcára – jelentette az AFP francia hírügynökség. Shabana Bibit a két férfi pénteken verte meg az ázsiai ország középső részén található otthonában, majd benzinnel locsolták le, és felgyújtották – mondta el a nő bátyja.

A nő testének nyolcvan százalékán szenvedett égési sérüléseket, és szombaton halt meg az őt kezelő kórházban. A helyi rendőrség vasárnap bejelentette, hogy az elhunyt nő férjet és az apósát letartóztatták, és ellenük emberölés, valamint terrorizmus vádjával indítottak eljárást. A terrorizmus vádját azért alkalmazták, hogy meggyorsítsák és megkönnyítsék a jogi folyamatokat – közölte az AFP.

A francia hírügynökség az esettel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Pakisztánban évente több száz nőt ölnek meg rokonaik úgynevezett „becsületgyilkosságokban”, amelyekkel a „család becsületén esett szégyenfoltot” akarják vérrel lemosni. A nők jogaiért küzdő Aurat Alapítvány adatai szerint 2008 óta több mint háromezer nő lett ilyen gyilkosságok áldozata Pakisztánban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik