Nagyvilág

Majdnem száz ember halt meg a kolumbiai árvízben

Legkevesebb 93 ember vesztette életét, nagyon sokan megsérültek, és számosan eltűntek a délnyugat-kolumbiai Mocoában, amikor helyi idő szerint szombat hajnalban a heves esőzések következtében hirtelen két közeli folyó is megáradt és elöntötte a várost.

Az árvíz és a sárlavina sokakat álmukban ért a Caquetá folyó egyik mellékvizének jobb partján fekvő 350 ezres lakosú városban, számos épületet és két hidat is megsemmisítve annak 17 kerületében. A halottak között sok a gyerek. A helyi vöröskereszt 174 sérültről tud.

Carlos Iván Márquez, az ország katasztrófavédelmi hatóságának vezetője elmondta: a folyó éjféltájban áradt meg, és az áradat készületlenül érte a mit sem sejtő lakosokat a szombat reggeli órákban. Mentőalakulatok kutatnak túlélők után.

Félő, hogy emelkedhet a halottak száma, tekintettel a sok eltűntre. A mocoai egészségügyi hálózat nem győzi a nagyszámú sérült ellátását. Helyi lakosok által az interneten közzétett felvételeken hatalmas területen rengeteg deszka, faházak maradványai és más törmelék látható.

Juan Manuel Santos kolumbiai államfő bejelentette, hogy elhalasztja tervezett kubai útját, és még a nap folyamán a katasztrófa térségébe látogat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik