Külföld

Külföldön is sikeres Habony állítólagos barátnője

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 12. 01. 14:34

Több mint kétmillió forintért kelt el Nagy Boglárka festménye.
Korábban a témában:

 

Mint korában megírtuk, a londoni Sotheby’s aukciós ház november 30-ára hirdette meg a 20. századi művészet – más megközelítésben című árverését.

A magyar mesterek és ismert kortárs alkotók mellett az aukción felbukkant egy 26 éves festőnő, Nagy Boglárka alkotása is. Ezt sokan meglepetésnek tartották, noha Gyémánt László Kossuth-díjas festőművész tanítványának képei szokatlanul sikeresek voltak a hazai aukciókon is.

A HVG a minap utánajárt, ebben mekkora szerepe lehetett a közismerten művészetpártoló Habony Árpádnak, akit kapcsolatba is hoztak a festőnővel, de Nagy Boglárka menedzsere, Kosztyu Marianna azt mondta, ők nem élnek az önvásárlós módszerekkel, a festőnő képei így is kelendőek. Korábban ezt erősítette meg Soraya von Stubenberg grófnő, a Sotheby’s tanácsadója is. Őt igazolta az árverés, a SUMMER LOVE című festményt (kiemelt képünk) az aukción 5,625 fontért, több mint kétmillió forintért ütötték le. Arról, hogy a tehetséges fiatal művész Habony Árpád barátnője, Náray Tamás divattervező beszélt egy videoriportban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.