Belföld

Vádlott lett Habony egykori ügyvédjéből

Ezúttal a vádlottak padjára kell leülnie Busch Béla ügyvédnek a HVG szerint. A lap azt írja, befolyással üzérkedés a vád ellene, ugyanis ő is benne volt abban a társaságban (Oszter Sándor mellett), ami 50 millió forintot nyúlt le egy szökésben lévő, költségvetési csalással gyanúsított vállalkozótól.

A dologban az érdekesség tehát, Habony Árpád kormányfői árnyéktanácsadó garázdasági ügyében is Busch járt el. Ettől függetlenül a kormány ki is tüntette őt.

A HVG szerint a pontos vádak Busch ellen jelenleg hivatali vesztegetés bűntette és üzletszerűen elkövetett befolyással űzérkedés bűntette. A Központi Nyomozó Főügyészség kiemelt jelentőségű büntetőügynek minősítette az esetet.

(A fenti MTI-fotó felirata: Busch Béla, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem ÁJK Büntetőjogi Tanszék egyetemi docense átveszi a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, polgári tagozata kitüntetést Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől, közigazgatási és igazságügyi minisztertől az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Magyar Tudományos Akadémia székházában.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik