Nagyvilág

Hatalmas balhét csinált egy lengyel újságíró az orosz tévében

Azt mondta, az ukránok nem akarnak a szarban élni, mint az oroszok, ezzel mindenkit magára haragított.

Megvertek egy lengyel újságírót egy orosz tévéműsorban, miután azt mondta vitapartnerének:

Az ukránok normális emberként akarnak élni, nem a szarban, mint ti Oroszországban.

Tomasz Maciejczuk egy volt ukrán képviselővel, Ihor Markovval vitatkozott a műsorban. Markov a 2014-es Majdan-tüntetések után távozott Oroszországba, hazájában körözik a hatóságok. A vita akkor fajult el közöttük, amikor kitértek az orosz átlagfizetésekre. A lengyel újságíró arról beszélt, hogy Romániában és Lettországban is jobban élnek, mint Oroszországban.

Hatalmas balhét csinált egy lengyel újságíró az orosz tévében 1

Maciejczuknak nemcsak vitapartnerét, hanem a műsorvezetőt is sikerült felbőszítenie. Roman Babayan egy papírlapot vágott a lengyel újságíróhoz, és azt mondta: „ti vagytok azok, akik a szarban élnek”. Ezek után Markov és a műsorvezető is azt követelték, hogy Maciejczuk hagyja el a stúdiót, ő viszont azt mondta, semmivel sem voltak sértőbbek a megjegyzései, mint amit az oroszok rendszeresen tesznek a lengyelekre, litvánokra, lettekre és észtekre. Markov ezután ököllel ütötte a lengyel újságírót.

Hatalmas balhét csinált egy lengyel újságíró az orosz tévében 2

A műsor végül nem is került adásba, csak a Youtube-ra került fel. Az orosz állami média úgy magyarázta a történteket, hogy újabb „ruszofób” támadást hajtott végre egy külföldi újságíró. (The Moscow Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik