Sport

Tömegverekedés lett az orosz-grúz birkózómeccsen

Előbb a birkózók, majd csapataik is ököllel estek egymásnak a Bukarestben megrendezett Nemzetek Európa-kupájának egyik összecsapásán.

A 80 kilogrammosok súlycsoportjában orosz színekben indult Imil Sarafetgyinov és az idei Európa-bajnok grúz Zurab Datunasvili közti mérkőzés már a kezdetektől fogva túlzott vehemenciával folyt, szabálytalanságoktól sem mentesen. A cérna az összecsapás hatodik percében pattant el mindkét versenyzőnél, amikor is a birkózás váratlanul ökölvívásba csapott át.

A versenyzők pofonváltását követő pillanatban már mindkét válogatott tagjai a szőnyegen termettek, a hagyományos római és keleti harcművészeteknek csaknem összes fogását alkalmazva. A dulakodás mintegy fél percig tartott, melynek részleteiről még a közvetítő kamera is pironkodva fordította el érzékeny optikáját. A meccs a salamoni bírói döntés alapján végül kettős leléptetéssel ért véget.

A Bukarestben megrendezett kétnapos rendezvényen a házigazda román, az orosz és grúz válogatott mellett Magyarország, Ukrajna, Bulgária, valamint Fehéroroszország legjobbjai vettek részt.

A verekedés a felvétel 6:30 percénél kezdődik:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik