Nagyvilág

Obama négy percig beszélt Putyinnal

Az orosz és az amerikai elnök Limában találkozott.

A perui fővárosban szombat óra tart az ázsiai-csendes-óceáni csúcsértekezlet, amelyen részt vesz mindkét politikus. Vasárnap az amerikai és az orosz elnök pár perces – egyes hírügynökségi jelentések szerint csak négy percig tartó – megbeszélést folytatott egymással.

A Fehér Ház közlése szerint a megbeszélésen Obama arra szólította fel Putyint, hogy Ukrajna ügyében tartsa be a minszki megállapodásban foglaltakat, Szíriát illetően pedig azt javasolta, hogy a két ország külügyminiszterei továbbra is egyeztessenek annak érdekében, hogy csillapodjék az erőszak szír földön.

Helyszíni sajtójelentések szerint egyébként a két elnök a rövidke megbeszélésen kívül nem tárgyalt egymással. A csúcsértekezleten az ázsiai és a csendes-óceáni térség országai arról cserélnek eszmét, hogy hogyan válaszoljanak megfelelően a világgazdasági kihívásokra. A tervek szerint a tanácskozás végén közleményt is elfogadnak majd arról, hogy a kereskedelmi korlátozások további feloldásával folytatnák a térség gazdasági integrációját.

(Kiemelt kép: Europress Fotóügynökség)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik