Nagyvilág

Elővették Szijjártót a BBC-n a kamu „no-go zónák” miatt

Arról kérdezték a külügyminisztert, hogy járt-e már egyáltalán az Egyesült Királyságban.

A brit BBC kedd esti hírmagazinja, a Newsnight vendége volt kedden este Szijjártó Péter. A külügyminiszter New Yorkból jelentkezett be a műsorba, melynek házigazdája, Evan Davis arról a szórólapról kérdezte, amelyet a magyar kormány minden háztartásba eljuttatott és azt állítja, hogy Nagy-Britanniában is vannak olyan „no-go zónák”, ahová a bevándorlókon kívül más nem teheti be a lábát.

Ön elhiszi ezt az állítást?

– tette fel a kérdést a műsorvezető, amire Szijjártó azzal szabadkozott, hogy ezeket az állításokat nyilvánosan hozzáférhető jelentésekre, és a hírekre alapozták. A miniszter szerint Európában igenis vannak „no-go zónák”, és nem akarják, hogy Magyarországon is legyenek.

Ön úgy gondolja, hogy az Egyesült Királyságban léteznek „no-go zónák”? Egy tucatnyi? Mert bejelölték Peterborough-t, Londont és Southamptont is. Járt már az Egyesült Királyságban, volt már Londonban?

– kérdezte Szijjártót a műsorvezető. Ő azt felelte: nagyon szereti Londont, és nincs vele probléma, majd elismerte, hogy a brit nagykövet is kifogásolta a szórólapot. Davis úgy fogalmazott, hogy a szórólap hazug, és lejárat egy országot.

A Szijjártóval készült interjú részletét itt megnézheti.

(Huffington Post)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik