Nagyvilág

Spöttlétől azt kérték Röszkén, hogy intézzen vérebeket a határt őrző rendőröknek

Az ufólátó „szakértő” ezúttal mezei rendőrként mutatkozott be.

Röszkén tartott előadást a népszavazási kampány keretében Georg Spöttle, akire az állami médiában „biztonságpolitikai szakértőként” hivatkoznak. Ekként mutatta be őt az egybegyűlteknek B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő is, de Spöttle ezt a titulust most elhárította, azt mondta, egyszerű férfiként áll a röszkeiek elé, aki 30 évig rendőrként rótta a német utcákat – derül ki a hvg.hu tudósításából.

„Én, mint egyszerű, mezei rendőr, bajor paraszt, a söröm mellől nem értem, hogy mi ebben a jó” – ezt mondta Spöttle a migrációról. Amikor gimnazista volt, még csak „minden tizedik berlini volt migráns, ma már minden negyedik” – elmélkedett.

Szerinte Angela Merkel nemcsak tévedett a migráció kezelését és az integrációt illetően, de a német választások eredményeiben tetten érhető jobbra tolódás miatt is felelős. Azt mondta, fajsúlyos politikus nem csinál olyat, mint a kancellár, aki együtt szelfizett egy menekülttel.

Az előadás végén csak hárman kérdezhettek, mert Spöttlének sietnie kellett vissza Budapestre. Egy férfi azt kérte tőle, hogy próbálja elintézni, hogy a határt őrző katonák és rendőrök vérebeket kapjanak. Spöttle elhárította, hogy neki erre hatásköre lenne, másrészt úgy vélte, igen jól felszereltek a határt őrzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik