Nagyvilág

Meghalt egy tízéves fiú, akinek kompresszorral levegőt fújtak a végbelébe

Gyermekmunkás volt egy textilgyárban Sagar Barman, az a 10 éves fiú, akit felnőtt kollégái öltek meg Bangladesben. A fiú apja, Ratan Barman ugyanabban a gyárban dolgozott, egy munkatársa szólt neki, hogy a fiát megtámadták.

Amikor az apja megtalálta, a fiú természetellenesen felpuffadt hassal, magányosan feküdt. A férfi a karjaiba vette a gyereket, és a kórházba rohant vele, de az orvosok már nem tudtak segíteni. Dr Firoz Ahmed egy helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy valószínűleg egy kompresszorral, a végbelén át, nagy mennyiségű levegőt fújtak a gyermek testébe. A halál pontos okát egyelőre nem tudni, az majd a boncolási jegyzőkönyvből derül ki – tette hozzá.

Az eset azért is hátborzongató, mert tavaly ugyanígy halt meg egy gyermekmunkás. A 12 éves Rakibul Islamot három felnőtt főnöke az után ölte meg kompresszorral, hogy a gyerek közölte velük, nem hajlandó tovább nekik dolgozni, és tűrni a mindennapos veréseket. Az elkövetőket nem sokkal később elfogták, kettejüket halálra ítélte a bíróság.

A rendőrség a mostani esettel kapcsolatban azt közölte, hogy kikérdezték az üzem munkásait, de eddig mindenki tagadta, hogy bármit is tudna az incidensről. Azt ígérték, hogy azonnal tájékoztatják a közvéleményt, amit végére érnek a nyomozásnak.

(Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik