A következő élő közvetítés része A vezetők már készülnek a britek nélküli EU-ra

Boris Johnson végül egyelőre nem jelentette be az igényét a miniszterelnöki posztra

Boris Johnson végre megszólalt, fél nappal azután, hogy legnagyobb meglepetésére megnyerték a népszavazást az uniós kilépésről. A beszédét azzal kezdte, hogy elmondja, mennyire sajnálja Cameron lemondását, és milyen sokra tartotta a politikáját.

Johnson szerint sokan mondták, hogy az embereket nem kellett volna megkérdezni erről az egészről. Szerinte ez nem igaz, ilyen szintű döntéseket nem lehet az emberek nélkül hozni.

Szerinte most már nincs szükség sietségre, nem kell kapkodni, le kell tárgyalni, hogyan lehet kimenteni Nagy-Britanniát ebből az államok feletti rendszerből. Johnson ennek ellenére azt gondolja, hogy az a népszavazás nem azt jelenti, hogy Nagy-Britannia hátat fordít Európának, hanem pont az ellenkezőjét. A fiataloknak pedig nem kell félnie, mert nem húznak fel várárkot Nagy-Britannia köré (már van körülötte egy, elég nagy).

Johnson szerint az EU nemes ötlet volt a maga idejében, de most már nem megfelelő Nagy-Britanniának. Szerinta az unión kívül a brit fiatalok nagyobb biztonságra és nagyobb jólétre számíthatnak.

Szerinte a döntéssel kivették a szelet a szélsőségesek vitorlájából, akik a bevádorlást használják ki politikacsinálásra.

Boris Johnson végül nem jelentette be, hogy pályázna a miniszterelnöki posztra.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik