A 38 éves Paul Wilson 2014 januárjában vesztette életét három héttel az után, hogy allergiás sokkot kapott, amikor elfogyasztotta az Easingwoldban lévő Indian Garden nevű étteremben elvitelre vásárolt chicken tikka masalát.
Az étteremben azonban az ételek elkészítéséhez felváltották a mandulaport egy olcsóbb mogyorókeverékre.
A vádat képviselő ügyész azzal érvelt, hogy Mohammed Zaman étteremtulajdonos előbbre tartotta a profitot a vendégek egészségének biztonságánál. Zaman mintegy 300 ezer font tartozást halmozott fel, és az olcsóbb mogyorókeverékkel költségeit akarta csökkenteni, valamint képzetlen, illegális munkásokat alkalmazott éttermében.
Az ítéletet ismertető bíró szerint az étteremtulajdonosnak nem szolgált figyelmeztető jelként egy három héttel korábbi hasonló eset, amikor egy 17 éves fiúnál alakultak ki allergiás reakciók currys csirkéjükre.
Nagy gondatlanságból elkövetett emberölésben és az élelmiszerbiztonság hatszoros megsértésben találta bűnösnek a vádlottat az esküdtszék.