Élő Külföld

Sanders nekiment a felső 1 százaléknak

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2016. 02. 10. 04:04

Az est nagy nyertesét, Bernie Sanderst is üdvrivalgás fogadta este fél 10-es (helyi idő) beszéde előtt. “Köszönöm New Hampshire” – mondta, majd gratulált Clintonnak és a támogatóinak, aztán persze a saját önkéntesei ezreinek is.

Együtt küldtek egy üzenetet a Wall Streettől Kaliforniáig, hogy ez az ország mindenkié, és nem csak a vagyonos kampánytámogatóké. “Kilenc hónapja elkezdtük a kampányunkat itt, New Hampshire-ben, nem volt kampányszervezetünk, és pénzünk sem” – folytatta. De ma este rekordszámú szavazót sikerült az urnákhoz vinnie. A lényeg, hogy a Demokrata Pártnak kell novemberben győzni, erre a fonálra többször visszatért.

Elmondta, sose szabad elfelejteni, hogy akkor nyernek a demokraták, ha magas a részvétel. “Az amerikai nép nem fogad el továbbra is egy korrupt kampányfinanszírozási rendszert” – mondta másik kedvenc témájáról. Szocialistán folytatta: az is elfogadhatatlan, hogy a pénz nagy része a leggazdagabb 1 százalékhoz kerül. Sanders “egy új ügyközpontú kampányban” reménykedik a következő hetekben.

Szerinte ha a republikánusok nyernének, akkor olyan válság jönne, mint az 1930-as években. Ő márpedig nem enged a szociális biztonságból, oktatásból, egészségügyből, hogy onnan pénzt vegyen ki bárki. Sőt, a republikánusok még a klímaváltozás tudományos tényét se fogadják el, pedig azt az ember okozza, ez tudományos konszenzus. Befenyítette a komplett establishmentet, magát a médiát is, a kamerákba mutogatva. “Az emberek igazi változást akarnak” – jelentette ki.

Az nem folytatható – tért vissza kedvenc témájára – hogy a Wall Street és a milliárdosok megvegyenek választásokat. Nem erről szól a demokrácia. Neki nincs Super PAC-je és nem is akar ilyen pénzgyűjtő szervezetet. Neki több mint egymillió embertől jön a kampánytámogatása, ezért kérte, hogy támogassa őt mindenki. (folyt. köv.)

Kommentek

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.