Nagyvilág

Dagadt kisfiúnak hívta a kormányfőt, bocsánatot kért

Elégedetlen egy nagyvállalkozó az izlandi egészségüggyel, ezért csörtébe keveredett a kormányfővel. Ekkor csattant el a durva mondat.

Elég bizarr történet borzolja mostanság az izlandi kedélyeket: egy géntechnológiai cég vezére csúnyán beszólt az izlandi miniszterelnöknek, majd bocsánatkérésre kényszerült – írja a Reykjavík Grapevine.

A deCODE geneticset vezető Kári Stefansson interjút adott nemrég a Grapevine-nak, amiben ostorozta az izlandi egészségügy állapotait. Nemrég petíciót is indított azért, hogy a kormány többet költsön erre a szférára, aminek az lett a vége, hogy a médiában üzengetnek egymással Sigmundur Davíð Gunnlaugssonnal.

Kári Stefansson azt mondta az interjúban, hogy nem rivalizál a kormányfővel, majd feltette a kérdést, amiért most bocsánatkérésre kényszerült:

Miért kéne nekem rivalizálnom ezzel az elhízott, kétéves kisfiúval?

Persze megindokolta, miért beszél így, szerinte lurkóstílusban válaszolt a kritikáira Gunnlaugsson, akit valószínűleg nagyon rossz tanácsadók vesznek körül. Végül aztán a Rás 1 rádió műsorában kért bocsánatot, mondván “a miniszterelnök nyerte ezt a menetet 10-0-ra”. Azzal indokolta a jelzőket, hogy egyik munkatársa mondta neki, hogy úgy civakodnak, mint két kölyök a játékok felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik