Belföld

Börtönt kapott a kalapácsos izlandi orvostanhallgató

debreceni egyetem (Array)
debreceni egyetem (Array)
Kalapáccsal támadt a Debrecenben tanuló medika nigériai társára, de nem tudta megmagyarázni, miért. Első fokon enyhe büntetést kapott, de fellebbezés jön.

Két év, öt évre felfüggesztett börtönt kapott a Debreceni Törvényszéktől az az izlandi lány, aki a Debreceni Egyetemen tanult és 2012 júliusában kalapáccsal sebesítette meg barátnőjét – írja az Index. E. C. F. életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és személyi szabadság megsértésében találtatott bűnösnek. A nőt öt évre kiutasította az országból a bíróság.

2012. július 24. jól telt a barátnőknek, több programot csináltak, majd este közös vacsorához készülődtek. A vádlott altatót kevert nigériai társa ételébe, amitől az el is aludt. Másnap elesettnek érezte magát, az izlandi nő bérelt lakásában maradt és tovább aludt egész délelőtt. Délután a vádlott hazavitte a sértett F. B.-t, aki még mindig alig emlékezett a történtekre.

A horror kezdete

Ekkor durvult be a történet: E. C. F. egy fél kilós kalapáccsal hátulról fejbe verte az áldozatot, miközben ráült a lábára. A sértett hiába védekezett, még egy ütést kapott, dulakodás alakult ki, F. B. fel tudott állni, kivette a kalapácsot támadója kezéből és el akart menekülni. Nagy nehezen kijutott a lakásból kalapácsostul és a szomszéd lépcsőházban tudott segítséget kérni. Közben végig vércsíkot húzott maga után.

Az áldozatot a kiérkező mentők vitték kórházba, két helyen repedt meg a feje az ütésektől. A vádlott már nem volt a lakásban, a rendőrök később fogták el. Végig tagadott, nem tett vallomást a bíróságon, a korábbi vallomásai ellentmondásosak voltak. (adósság, harmadik személy és az áldozat önbegyógyszerezése is felmerült a verziók között).

Az áldozat korábbi vallomásait, tanúvallomásokat és szakértői véleményeket is felhasznált a bíróság az ítéletkor, ami ellen az ügyvéd fellebbezett. A vádlott a fordítás elkészülte után dönthet majd a fellebbezésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik