Nagyvilág

Felszabadulnak az emailek alól egy olasz cég dolgozói

Egy hétig személyesen kell kommunikálniuk egymással, miután kiderült: a nagy mennyiségű elektronikus levél okozza a legtöbb stresszt.

Egy hétig nem kommunikálhatnak egymással emailben egy olasz cég dolgozói – tudósít a BBC. A Gabel textilüzem egy szakértőt kért fel annak kiderítésére, hogy mi nyomasztja leginkább a dolgozókat, és kiderült, hogy a hatalmas mennyiségű elektronikus levél figyelése tartja legtöbbjüket stresszben.

Némileg ironikus módon emailben közölték a dolgozókkal, hogy kísérletképpen egy hétig elhagyják a belső emailezést. „Visszamegyünk az időben oda, ahol az emberek még többet beszéltek egymással” – közölte az igazgató.

A döntés alapja, hogy közelmúltbeli tanulmányok kimutatták, hogy a nagy mennyiségben beömlő emailek igencsak megnövelik a dolgozók stressz-szintjét, sőt, még azt is kimutatták, hogy ha megtelik valakinek a postaládája, felszökik a vérnyomása. Egy egyetemi kutatásból pedig kiderült, hogy ha korlátozzák az email-használatot a munkahelyen, az komolyan csökkenti a dolgozók terheltségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik